Mourinho Rojot dicsérte

Jose Mourinho dicsértben részesítette Marcos Rojot, miután a védő sikeresen visszatért sérüléséből a Manchester United Basel elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzése során.


Az argentin válogatott játékos először léphetett pályára április 20-a óta, miután az Anderlecht elleni Európa-liga negyeddöntő visszavágó mérkőzésén térdszalag sérülést szenvedett az Old Traffordon.

 

Rojo, aki a Newcastle elleni 4-1-es siker során már leülhetett a kispadra, végig játszotta a találkozót Chris Smallinggal a védelem szívében, és megnyugtató teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök Michael Lang kései góljának köszönhetően 1-0-ra kikaptak.

 

A menedzser a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján kifejtette véleményét Rojo St. Jakob-Parkban nyújtott teljesítményéről.

 

"[Marcos] Rojo nagyon jól játszott. Már hetekkel ezelőtt pályára tudott volna lépni. Nem szerettük volna siettetni őt, belekényszeríteni őt a játékba, de már jó ideje a csapattal edzett" - mondta.

 

"45 percet játszott az U23-as csapatban [a múlt heti, Athletic Club elleni Premier League International Cup mérkőzésen]. Tudtuk, hogy készen áll, a kérdés inkább csak az volt, bírja-e 90 percen át. Az első félidő azonban nagyon könnyű volt számára. Sokat járt nála a labda, nem volt igazi fizikai megpróbáltatásnak kitéve."

 

 

A találkozó során Dimitri Oberlin lövésénél nagyon fontos pillanatban blokkolt, és nem sokon múlott, hogy gólt szerezzen. Az első félidő vége előtt lövése egy bázeli játékoson megpattanva a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

 

Mourinho különösen örül Rojo állapotának, ugyanis a jelenleg sérült Phil Jones minden bizonnyal a Brighton fogadása során sem léphet majd pályára.

 

"Nagyon jól kontrollálta saját játékát, ami igazán boldoggá tesz engem. Szükségünk van erre Jones távollétében. Szükségünk volt arra, hogy visszakapjuk Rojot, hiszen ő képes stabilitást adni számunkra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!