Rashford: Egyensúlyra törekszünk

Marcus Rashford szerint a Manchester United célja szombati, Brighton & Hove Albion elleni találkozóján a támadás és védekezés közötti megfelelő egyensúly biztosítása.


A Vörös Ördögök először kaptak gólt hazai pályán a Premier League idei kiírásában, a csapat múlt heti, Newcastle elleni találkozóján Dwight Gayle szerzett vezetést csapatának, amire a United végül négy góllal válaszolt.

 

A Sirályok személyében egy újabb, frissen feljutó csapat látogat az Old Traffordra ezen a hétvégén, ráadásul eddig meglehetősen jól teljesítenek, így Rashford elmondása szerint a játékosok célja, hogy támadásban pontosan ugyanolyan erőteljesek legyenek, mint amilyen szilárdak védekezésben.

 

"A Newcastle elleni mérkőzés első félidejében kissé túlzottan kinyíltunk annak köszönhetően, hogy mennyire szabadan próbáltunk játszani" - mondta az MUTV-nek. "Amikor ennyire támadó futballt játszunk, talán feláldozunk olyan dolgokat, amelyekre egyébként szükségünk lenne. Ha ezt a két dolgot megfelelő egyensúlyba hozzuk, azáltal ideális helyzetbe kerülünk."

 

 

A harmadik frissen feljutó együttes, a Huddersfield Town már megmutatta, mennyire veszélyesek is tudnak lenni az új fiúk, mikor a két csapat találkozóján októberben 2-1-es győzelmet arattak a Vörösök ellen - annak ellenére, hogy Rashford akkor szépíteni tudott.

 

"Szerintem a kulcs határozottan az, hogy ne lassan kezdjünk" - mondta az angol válogatott játékos. "A Huddersfield ellen kissé lassan lendültünk játékba, gólt szereztek, majd jött a második is. Amikor felhalmozták ezt az előnyt, visszaálltak és 11 emberrel védekeztek, így embert próbáló volt feltörni őket."

 

"A Brighton jól teljesít, nehéz mérkőzés áll előttünk" - tette hozzá. "Szerintem a feljutó csapatok számára a legfontosabb, hogy legyen identitásuk és tervük arra, hogyan is szeretnének futballozni. Amint látod a Brighton rendelkezik ezzel, minden egyes mérkőzésükre építenek és egyre erősebbé válnak."

 

"Ezeket a találkozókat a nehézségük alapján képesek sokszor alábecsülni, mi azonban tudjuk, hogy nem lesz könnyű és készen állunk rá."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!