A legnagyobb kihívások várnak a Unitedre

A szerdai Premier League eredmények után világossá vált, hogy a következő két Manchester United mérkőzés fogja biztosítani a címben megjelölteket.


José Mourinho fiai egy nagyon szép, 4-2-es idegenbeli győzelmet arattak kedden este a Watford ellen, így ideiglenesen megközelítették az első helyezett Manchester Cityt öt pontra. Közben a Tottenham pedig kikapott a Leicester Citytől.

 

Szerda este a Liverpool (vs. Stoke 3-0) és a Chelsea (vs. Swansea City 1-0) is megszerezte a három pontot, ráadásul az Arsenal a Huddersfield ellen 5-0-s sikert könyvelhetett el, készülve a szombati United elleni találkozóra.

 

A Manchester City egy 96. percben lőtt győztes góllal szerezte vissza a nyolc pontos előnyét az első helyen a manchesteri derbi előtt. Pep Guardioláék Southampton elleni hosszabbításban megszerzett győzelme nagy csapás volt, nem csak a Vörös Ördögöknek, de a többi üldözőnek egyaránt.

 

Habár a listavezetők esendőség jeleit mutatják, a vasárnapi vendégük, a West Ham kikapott 4-0 arányban az Everton ellen, így az Etihad Stadion újabb három pontot hozhat a szomszédainknak.

 

Először az Arsenal elleni mérkőzés lesz hatalmas kihívás a Unitednek. Az Ágyúsok zsinórban 12 mérkőzést nyertek meg a bajnokságban, így az Emirates hasonló erőddé válik, mint az Old Trafford. A Tottenham elleni észak-londoni derbin aratott győzelem még magasabbra emelte a hangulatot a szezonban és ez mellé a Huddersfieldet is kardélre hányták, miután ők már bizonyítottak a United és a City ellen.

 

 

Egy döntetlen idegenben Arsene Wenger csapata ellen jó eredménynek tekinthető bármelyik szezonban. De az Arsenal kikapott a City ellen, így a Unitednek ajánlott a három pont megszerzése, hogy ne növekedjen a távolság az Álmok Színházában rendezett városi rangadó előtt. Ez egy elég magas elvárás az Ágyúsok elleni meccset megelőzően azt figyelembe véve, hogy nem kaptak ki otthon január óta.

 

Mint, ahogy már más menedzserek is mondták, bíznak a riválisokban, hogy meg tudják állítani a City menetelését, ami nem történt meg az Everton elleni első hazai mérkőzés óta. Legalább a derbi egy olyan meccs lesz, ahol a United közvetlenül befolyással lehet erre és nincs kétség, hogy a szurkolók kilátogatnak majd drukkolni a Vörös Ördögöknek. A Kékek veretlenségi sorozatának megtörése pedig ínyére van, mind a menedzsernek, mind a játékosoknak és a klubnak.

 

Még mindig megvan a feelingje a sűrű téli menetrendnek, ami problémákat okozhat majd a csapatoknak, beleértve a City-t is. A United könnyen előnyt kovácsolhat az esetleges botlásokból és abból, hogy sokan már odaadnák a trófeát a most vezető csapatnak. De nem lehet tagadni, hogy ez két abszolút fontos mérkőzés a United számára és nem jönnek majd könnyebbek.

 

Ez létfontosságú teszt José-nak és a játékosoknak. Két esetleges győztes belföldi kirándulás megmutatná, hogy a United valóban versenyben van a bajnoki címért és biztosítaná, hogy a harc folytatódjon. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League 15. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!