Arsenal - Manchester United 1-3

Kijelenthető, hogy a szezon mérkőzésén a Manchester United legyőzte az Arsenalt az Emirates Stadionban 3-1 arányban. A Vörösök a helyzetkihasználásuknak és legfőképp De Geanak köszönhetően hozták el a három pontot a városi rangadó előtt.


A híresztelések ellenére, mind Lacazette az Arsenalnál, mind Matic a Unitednél a kezdőben kapott helyett. Egyikük sérülése sem volt annyira súlyos, hogy kihagyja a forduló mérkőzését. A mérkőzés elején a két mester udvariasan kezet ráznak egymással, de érződik kettejük ellentéte.

 

Ahogy várható és remélhető volt, nagyon bekezdtek a csapatok. Már a 3. percben egy nagyszerű letámadás végén vezetett is a United. Koscielny passzolt Kolasinac felé, de Valencia hirtelen berobbant a bosnyák elé, majd Pogbától visszakapta a labdát és gyönyörűen elgurította Petr Cech lábai között. 0-1

 

A Vörös Ördögök már a mérkőzés elején átálltak 3-5-2-es hadrendre, így Lingard visszahúzódott a középpályára.

 

A 8. percben Smalling rántja le Sanchez-t. A szabálytalanság elszenvedője végzi el a szabadrúgást, amit a sorfalba lő.

 

Három perccel később az Arsenal védelme újra eladja a labdát Mustafi révén, Lingard szerelte, majd Lukaku - Martial - Lingard a labda útja és a fiatal angol laposan lő a kapu jobb oldalába. Ki kell emelni Martial passzát, hiszen lefordulásból, külsővel tálalt Lingard elé, aki önbizalomtól duzzadva szerezte meg újabb találatát, igaz a kapufa is besegített neki. Rövid idő után már 0-2 az állás. Mustafi bele is sérült a labdavesztésbe, így Iwobi-t kénytelen becserélni Arsene Wenger.  

 

 

Szűk húsz perc játék után megy az adok-kapok a felek között. Először a United veszélyeztetett, de ellentámadásból majdnem szépítenek az Ágyusok, Smalling térdre rogyva tud csak menteni szögletre, ami után Lacazette piszkálja kapura a játékszert, De Gea azonban jó helyen állt és még vissza is pattan a francia támadóra a labda, mielőtt az elhagyja a pályát.

 

Fél órához közeledve Rojo szabálytalankodik Sanchezzel szemben a 16-os előterénél. Özil emeli át a sorfal fölött, de a rúgás pillanatában Young a kapufához rohan és kifejeli. Ha nincs ott a rutinos angol, lehetséges, hogy módosult volna az állás. Pár perccel később újabb Arsenal helyzet, Lacazette 3-szor próbálkozhat egymás után, köszönhetően Rojo bénázásának, majd Xhaka teker mellé. Egyre veszélyesebbek az otthon játszóak támadásai.

 

A félidő előtt Koscielny gurított középre, több United játékos lába előtt tovább csúszik a labda, majd a lövés után Matic ment szögletre. A 44. percben ismét a spanyol hálóőr a főszereplő, először Bellerin, majd Kolasinac felpattanó lövését hárítja ismét, a hosszabbításban pedig Lukaku ért szerencsétlenül a labdába, amit De Gea már-már emberfeletti bravúrral tornázott ki a kapufa mellől.

 

A félidőhöz érkezvén tisztán látszik, hogy az Arsenal még nem adta fel a mérkőzést. A másik oldalt Rojo teljesítménye kifogásolható, ha nem lenne De Gea, az argentin származású védőt most átkozhatnák a Vörös Ördögök drukkerei. A szünetre 0-2-es eredménnyel vonulnak a felek.

 

Sajnos a második játékrészt az Arsenal ott folytatja, ahol abbahagyta, már ami a támadásokat illeti, Marcos Rojo ragad be ismét, majd Ramsey visszakészíti Lacazette-nek aki könyörtelenül belövi, 1-2-re módosítva az állást. A gólon kívül figyelmeztető jel lehet a vendégek számára, hogy egyik Arsenal játékoson sem maradt ember a gól előtt.

 

Az 52. percben ismét letámadnak a Vörös Ördögök, először Lingard lövését védi Cech bravúrral, majd Martial sem tudja bepofozni a harmadik gólt. Az ellentámadásból Iwobi veszélyeztet, azonban De Gea ismét hárít. Ez az ő meccse lehet, ha győznek. Pár perccel később először Lacazette lövését kézzel, majd szemtől-szemben Alexis Sanchez próbálkozását lábbal védi. Az idei szezon során nem túl sokszor kellett megmutatni a képességit, ma viszont látszik, hogy duzzad az önbizalomtól a spanyol kapus.

 

 

 


 
A 63. percben azonban eldőlni látszik a mérkőzés, ismét Lukaku - Pogba - Lingard a labda útja, majd jön a gól. A francia középpályás pimaszul lefordul Koscielny-ről, majd Lingard elé tálal, aki az üres kapuba gurít, 1-3-ra alakítva az állást. Ki kell emelni Lukaku játékát, hiszen az év eleji formájától messze van, azonban a gólhelyzetek kialakításában oroszlánrészt vállal.

 

Két csere következett, először Martialt váltotta Herrera, a francia nem örült ennek túlzottan, de Mourinho meg akarta erősíteni a védelmet, a másik oldalt pedig az a Welbeck érkezik Xhaka helyére, aki pár éve még a Vörös Ördögöket erősítette és azóta három gólt is szerzett volt csapata ellen.

 

A hetvenedik percig a színvonalat leszámítva nem lehetett rangadóhoz hasonlítani a mérkőzést, hiszen csak kisebb szabálytalanságokat követtek el a játékosok. Ezután azonban elszabadultak az indulatok. Először Bellerin kapott sárgát Younggal szembeni faultjáért, majd pár perccel később Paul Pogba taposott bele az előbb szabálytalankodó térdhajlatába, Andre Marriner rögtön pirossal "jutalmazta" a franciát. Nagyon megfizethet ezért Pogba, hiszen tapsolva hagyta el a pályát, amiért több meccsre is elmeszelhetik, a mérkőzésnek sincs vége és ami a legfájóbb, hogy nem játszhat a városi derbin, ahol nagy szükség lenne rá. Egy esetleges szerencsétlen forgatókönyv, mint a Chelsea elleni is volt, akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet majd.

 

Ezután José Mourinho a védelem erősítése érdekében behozta a születésnapos Darmiant Lingard helyére, az Ágyúsok mestere pedig Kolasinac-ot hozza le és Olivier Giroud-t küldi be, aki a támadásokban lehet segítségére a csapatnak.

 

A rendes játékidő vége előtt először Koscielny rántja le Lukaku-t, aki egy-az-egyben mehetett volna Cech kapuja felé, de csak sárgát kap. Egy perc múlva pedig már a másik oldalt Darmian húzza ki Welbeck lábát a büntető területen belül, de a 11-es elmarad. Szerencséje volt mindkét csapatnak.

 

Érdemi esemény már nem történt ezután a mérkőzésen. A kiállítás után az Arsenal már nem tudott olyan horderejű támadásokat vezetni, mint előtte. Az emberelőny őket jobban megzavarta, mint a piros lapot elszenvedő Vörös Ördögöket, így végül a United 3-1 arányban győzte le az Arsenalt, újra közelebb jutva a városi riválishoz, akik holnap a West Hamet látják vendégül. Paul Pogba fegyelmezetlensége még sokba kerülhet a csapatnak, azonban most remekül tudták megoldani a kialakult helyzetet. Ki kell emelni De Gea teljesítményét, aki az elképesztő 15 kaput eltaláló lövésből csak egyet nem tudott hárítani, amiről nem is tehetett és a csapat játékát, hiszen a 4 kaput eltaláló kísérletből hármat gólra váltottak. Nagy önbizalommal várhatják a Vörös Ördögök a rájuk váró feladatokat.

 

Premier League, 15. forduló

Arsenal 1-3 Manchester United

Emirates Stadion, 59 547 néző

 

Vezette: Andre Marriner

 

Arsenal: Cech – Monreal, Mustafi (Iwobi 15.), Koscielny – Kolasinac (Giroud 76.), Xhaka (Welbeck 70.), Ramsey, Bellerin – Sanchez, Özil, – Lacazette

Nem használt cserék: Ospina, Coquelin, Mertesacker, Wilshere

 

United: De Gea – Lindelof, Smalling, Rojo – Valencia, Pogba, Matic, Young (Rashford 90+3.) – Lingard (Darmian 76.) – Lukaku, Martial (Herrera 67.)

Nem használt cserék: Romero, Blind, Mata, McTominay

 

Gólszerző: Lacazette 49’ ill. Valencia 4’ Lingard 11’, 63’

 

Sárga lap: Bellerin, Koscielny, Sanchez ill. Rojo, Herrera

 

Piros lap: Pogba


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!