De Gea: Legyőzhetetlennek éreztem magam

David de Gea elmondása szerint legyőzhetetlennek érezte magát, amikor a Manchester United az ő parádés közreműködésével szombaton este 3-1-re legyőzte az Arsenalt az Emiratesben.


A spanyol portás nem kevesebb, mint 14 védést bemutatva - amely holtversenyben a Premier League történetének legtöbb egy mérkőzésen bemutatott védésszáma, mióta a 2003/2004-es szezonban az Opta elkezdte a statisztikák rögzítését - tartotta távol kapujától az Ágyúsokat a londoni összecsapáson.

 

Bár Antonio Valencia korai találata, illetve Jesse Lingard duplája értelmében sikerült 2014 óta először nyerni az Emirates Stadiumban, De Gea lenyűgöző teljesítménye felett sem szabad átsiklani, a Vörös Ördögök 1-es számú játékosa ugyanis ihletett formában védett - és a hazaiak sok próbálkozása ellenére csak Alexandre Lacazette tudott a második félidő elején gólt lőni neki. 

 

Amikor arról kérdezték, hogy legyőzhetetlennek érezte-e magát, De Gea így felelt a MUTV-nek:

"Néha előfordul, hogy az ember egy nagy védéssel, jó érzéssel, vagy úgy kezdi az adott mérkőzést, hogy ma nem fog legyőzőre találni, de mi hihetetlenül jól kezdtük az összecsapást, két nagyon fontos gólt szereztünk, és bár az igaz, hogy ezt követően átadtuk ellenfelünknek az irányítást, viszont nagyon jó teljesítményt nyújtottunk."

 

2-1-es United vezetésnél De Gea sokáig emlékezetes módon védett néhány másodpercen belül kétszer, előbb Lacazette lapos lövésénél, majd a kipattanónál Alexis Sanchez közeli próbálkozásakor. Amikor arról kérdezték, a nagy merítésből melyik volt a nap kedvenc védése számára, nem okozott meglepetést.

 

"Valószínűleg a dupla védésem, amikor 2-1-re vezettünk [a második félidőben]" - tette hozzá.

 

"Szerintem azok voltak a legfontosabb védéseim, de ahogyan már említettem, az egész csapat kiválóan védekezett és keményen megharcolt a három pont megszerzéséért."

 

 

De Gea-t nem csak az ellenfelek, de csapattársa, Romelu Lukaku is védésre kényszerítette, amikor egy Alexis Sanchez szabadrúgást a Granit Xhakaval való birkózás következtében saját kapuja felé továbbított, amelyet csak reflexszerű hárítással tudott kitornázni a spanyol válogatott játékos kapuja torkából.

 

"Igen, ő majdnem öngólt szerzett! De kivédtem a labdát, és azután szerintem nagyon jól teljesített" - viccelődött.

 

A Vörös Ördögök az egész mérkőzés során életveszélyesek voltak kontratámadásból, időnként pedig heroikus módon védekeztek, így a mérkőzés egyetlen negatív pillanata manchesteri szempontból Paul Pogba azonnali piros lapja volt. De Gea azonban úgy érzi, csapata emberhátrányos szituációban is szilárd és összeszedett tudott maradni.

 

"Valószínűleg jobban védekeztünk azt követően, hogy Pault kiállították" - mondta.

 

"Nagyon jól védekeztünk, és szerintem azt követően már nem tudtak annyi helyzetet kialakítani, mint korábban, úgyhogy a három pontot megérdemelten vihettük haza mi. Parádés teljesítmény volt ez a csapattól, védekezésünkkel és kontráinkkal megöltük a játékukat, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt."

 

Az Észak-Londonban aratott kulcsfontosságú győzelem értelmében a United a szezon során először sorozatban négy győzelmet tudott aratni a bajnokságban - amelyek közül legutóbbi kettőt egy hét alatt, egyaránt idegenben aratták, miután kedden a Watford otthonából távozhattak győztesen. 

 

De Gea elismerte, kemény héten vannak túl, de a pozitív eredmények nagy önbizalmat adnak nekik egy olyan hét előtt, amely szintén nem a pihenésről fog szólni, ugyanis előbb az Old Traffordon fogadják a CSZKA Moszkvát a Bajnokok Ligájában, majd jön a manchesteri derbi a City vendégjátékával. 

 

"Nagyon boldogok vagyunk. Két nagyon kemény mérkőzést játszottunk az otthonunktól távol, úgyhogy most nagy önbizalommal várhatjuk az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzésünket és utána a derbit. Nagyon magabiztosak vagyunk most, ez pedig kulcsfontosságú tényező lesz az előttünk álló mérkőzésekre való felkészülésben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!