Smalling: Taktikai fogásunk meghozta az eredményét

Chris Smalling megmagyarázta, mely taktikai fogás segítette hozzá a Manchester Unitedet, hogy ezen a héten sorozatban két idegenbeli győzelmet is tudjanak aratni.


José Mourinho legénysége kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő kedden a Watford vendégeként, amely eredményeként 4-2-es győzelmet arattak, majd szombaton egy csodálatos 3-1-es Arsenal elleni sikerrel fordulhattak rá a jövő heti, listavezető City elleni városi derbire való készülődésre.  

 

Mindkét lenyűgöző produkcióban oroszlánrészt vállalt Jesse Lingard, akinek előretolt letámadása mindkét Old Traffordtól távoli bajnokin meghozta a gyümölcsét, különösen az Emirates Stadiumbeli találkozó elején, amikor az Ágyúsokat kétszer is labdavesztésre kényszerítette ezzel saját tizenhatosuk közvetlen közelében.

 

"Szerintem át tudtuk menteni a Watford elleni formánkat, és azt a rendszert, amelynek köszönhetően ilyen felállásban két csatárral tudunk felállni" - magyarázta Smalling a MUTV-nek.

 

"Az Arsenal elég gyakran csak egy csatár ellenében kell hogy védekezzen. Mi két támadóval rohamoztunk és így nagyobb nyomást tudtunk rájuk helyezni, amihez egyáltalán nincsenek hozzászokva."

 

"Szerintem ezt nagyon élvezetes lehetett a szurkolóinknak látni, ahogyan nekünk is. Egyik kaputól a másikig rohantunk, de szerintem annak értelmében, hogy képesek voltunk két korai gólt szerezni, az Arsenalnak nekünk kellett rontania, ez pedig egy nagyon szórakoztató mérkőzést eredményezett."

 

 

Még Paul Pogba második félidőben történt kiállítása se tudott léket ütni a Manchester United héten nyújtott csodálatos munkájába.

 

"Szerintem a sikereink a taktikai munkánknak és annak köszönhetőek, hogy képesek voltunk erősek maradni" - tette hozzá Smalling a 10 emberrel való játék kapcsán.

 

"Valószínűleg voltak olyan pillanatok is, amikor négy csatáruk volt egyszerre a pályán, úgyhogy csak rajtunk múlt, hogy képesek leszünk-e beásni magunkat a kapu elé, és biztosra tudunk-e menni, még a támadó játékosaink részvételével is, hogy eltudjuk végezni a feladatunkat védekezésben, és ebben egytől-egyig briliánsak voltunk."

 

"Kedden a Watford egy nagyszerű sorozatot követően várhatta az ellenünk való összecsapást, míg az Arsenal szerintem ugyanúgy még veretlen volt a szezonban hazai pályán, mint ahogyan mi, úgyhogy nem gondolom, hogy ennél többet kihozhattunk volna ebből a hétből. Nagyszerű hét volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!