Mourinho: De Gea a világ legjobbja

José Mourinho szerint David de Gea lenyűgöző teljesítménye az Arsenal ellen megnyert bajnokin bizonyította, hogy ma ő a világ legjobbja posztján.


A spanyol portás kimagasló formában védett szombaton este a Vörös Ördögök 3-1-es győzelmével végződő Arsenal elleni összecsapáson az Emirates Stadiumban - többek között egy dupla védést bemutatva a második félidőben gyors egymásutánban Alexandre Lacazette és Alexis Sanchez próbálkozásainál.

 

14 védést mutatott be a mérkőzésen - amellyel holtversenyben tartja a Premier League-ben az egy mérkőzésen bemutatott védések rekordját Tim Krullel (2013. november Newcastle - Tottenham) és Vito Mannonevel (2014. április Sunderland - Chelsea) karöltve mióta az Opta statisztikákkal foglalkozó cég elkezdte az adatgyűjtést a 2003/2004-es szezonban.

 

 

Az észak-londoni mérkőzést követően természetesen mindenhol az egykori Atletico Madrid játékos teljesítménnyel foglalkoztak, és nyilván nem maradhattak el az elismerő szavak a Manchester United menedzsere részéről se, aki szerint a csapat 1-esének teljesítménye egyértelmű bizonyítékul szolgált arra, hogy jelenleg nincs jobb kapus nála a világon.

 

"Közöltem vele a mérkőzés után, hogy amit láttam tőle ma, az alapján ő a világ legjobb kapusa. A nagy mérkőzéseken minden csapatnak szüksége van arra, hogy legyen egy jó kapusa, de szerintem egyébként minden egyes játékosunk maximális erőfeszítést tett a győzelem megszerzéséért."

 

Bár a második félidőben Lacazette szépítőgólját már ő se tudta megakadályozni, De Gea így is több kapott gól nélkül lehozott mérkőzésnél (9) jár a Premier League-ben ebben a szezonban, mint bármely más kapuvédő, és 15 bajnokin csak 9 alkalommal találtak be neki az ellenfelek.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!