Mourinho reakciója a CSZKA elleni győzelemre

José Mourinho elégedett volt a Manchester United játékosainak hozzáállásával a CSZKA Moszkva ellen 2-1-re megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkőzést követően, amellyel legénysége biztosította első helyen való továbbjutását az A-csoportból.


Úgy jutottunk tovább, ahogy szerettünk volna

"Megerősítettük a továbbjutásunkat, de mindezt úgy tudtuk elérni, ahogyan azt szerettük volna, tehát jól játszva és megfelelő eredménnyel. A félidőben még vesztésre álltunk, de addig is jól játszottunk. Egyáltalán nem voltam elégedetlen a játékosaimmal. A második félidőben sikerült erősen és megfelelően reagálnunk, mert tényleg nem akartuk elveszíteni a meccset és szerintem a fiúk professzionális módon játszottak. Elégedett voltam a játékosok hozzáállásával. Büszkén játszottak, nem akartak veszíteni és megakarták őrizni a jó hazai mérlegüket. A második félidőben erős teljesítményt nyújtottunk. Addig amíg nem tudtuk megszerezni a két gólunkat, non-stop helyzeteket alakítottunk ki és próbálkoztunk. 15 pontot szerezni a Bajnokok Ligája csoportkörében egy szezon alatt szerintem kimondottan jó teljesítmény."

 

40 mérkőzéses veretlenség az Old Traffordon

"Nem vagyok erre büszke, mert volt néhány rossz eredményünk hazai pályán. Voltak döntetlenjeink, amik nem számítanak jó eredménynek. Nem a rekordok miatt kelek fel minden egyes nap, nem azért akarok bekerülni a klub történelemkönyvébe, hogy ilyen meg olyan rekord fűződik a nevemhez. Az olyan dolgok miatt akarok bekerülni, mint hogy a klub történelme során először elhódítottuk az Európa-ligát, és szeretnék még ennél is fontosabb dolgokat elérni. De egyébként szép dolog ez."

 

Megfelelő gólszerzők

"Ha nekem kellene kiválasztanom a gólszerzőket, mindig a csatárokat választanám, mert az ő önbizalmuk mindig a gólokból táplálkozik. De [Romelu] Lukaku csapatmunkája őrületes volt, mint ahogy minden egyes esetben, nem számít, hogy gólt szerez vagy sem. Ha megtudja lőni a gólját, és ezzel átérezheti a csatárok boldogságát, az nagyszerű. De én mindig elégedett vagyok Romeluval. Emellett Marcus [Rashford] számára is nagyon fontos volt ez." 

 

 

Perememberek lehetősége

"Jó volt Scott [McTominay] és Axel [Tuanzebe] számára, hogy néhány játékperchez juthattak a Bajnokok Ligájában. A többiek, akik nem játszottak eddig túlzottan sokat, mint Luke Shaw, különösen támadószellemű, nagyon-nagyon jó teljesítményt nyújtott és nagyszerűen járult hozzá a csapat játékához. [Sergio] Romero egy nagyszerű kapus, aki általában csak a kispadon kap helyet, mert ott van nekünk David [De Gea]. Nagyon boldog vagyok."

 

Elkerülendő csapatok a legjobb 16 között?

"Nem én vagyok a legszerencsésebb ember a sorsolások során, úgyhogy jobb ha befogom a számat és elfelejtem egy időre, mert csak februárban játszunk majd újra itt, addig pedig az angol sorozatokra kell koncentrálnunk. De nem hiszem, hogy számítana, melyik csapatot kapjuk a sorsoláson - nem hiszem, hogy lenne olyan csapat, amely örömében ugrál majd, hogy ellenünk játszhat."

 

Bármilyen probléma a derbi előtt?

"Nincs. Az ellenfeleink mindig nagy problémákkal küzdenek azelőtt, hogy ellenünk játszanának, majd hirtelen mindenki játékra kész állapotba kerül. Fantasztikus szervezetük van, mi ebben a tekintetben szerényebb lehetőségekkel rendelkezünk. Ha nálunk probléma van, akkor probléma van. Ha a játékosok sérültek, akkor tényleg azok. Megmondom az igazat. Holnap szabadnapunk van, a szabadnapon pedig nem gondolok a futballra. Csak csütörtökön kezdek el gondolkodni a derbin."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!