U18: Wolves 3-2 United

A Manchester United csapata kiesett a Premier League Cup küzdelmeiből, miután szombaton meglepetésre kikapott a Wolverhampton Wanderers vendégeként.


Kieran McKenna csapata a mérkőzés nagy részében dominálta a játékot, beleértve azt a periódust is, amikor Austin Samuels négy perc alatt szerzett duplájával sokkolta a Vörös Ördögöket. Az előny az egész első félidőben kitartott, sőt Joel Whittingham nem sokkal a szünet után már a házigazdák harmadik gólját fejelte.

 

A United azonban nem adta fel és a csereként beálló D’Mani Mellor valamit Mason Greenwood góljaival csökkentették a különbséget, azonban ez kevés volt ahhoz, hogy továbbjussanak az F csoportból.

 

A nap elején, két fordulót követően mind a négy csapatnak három-három pontja volt. A korábban lejátszott találkozón a csoport élén álló Arsenal 4-2-re legyőzte a harmadik Stoke City csapatát, ami azt jelentette, Vörös Ördögöknek három góllal kellett nyerniük a Wolverhampton ellen.

 

A küldetéshez már a mérkőzés elején bátorítást kapott a United, amikor az egyedüli csatár, Nishan Burkart járt túl a Farkasok kapusának, Jackson Smith-nek az eszén, de a próbálkozása a bal kapufa tövéről pattant ki. A 24. percben megtört a jég, azonban nem a vendégek örülhettek, amikor Greenwoodot szerelték a felezővonalnál, majd Brad Carr ravasz passzát Samuels juttatta a hálóba.

 

Samuel 28. percben szerzett második gólja egy kiváló egyéni megmozdulást követett: megindult a bal szélen, az egyik United belső védő, Teden Mengi mellett elvitte a labdát, a másik védőt, Di’Shon Bernardot egy csellel fűzte be, majd a rövid oldalra volt eredményes – a Vörös Ördögök kapusa, Theo Richardson még bele tudott érni a lövésbe, de hárítani nem sikerült.

 

Annak ellenére, hogy az első fél órában Richardson kapott két gólt, mégis a túl oldalon Smith volt az, akinek több dolga akadt: előbb Dylan Levitt lapos lövését ütötte kapu mellé, majd Largie Ramazani beadására érkező Brandon Williams fejesét fogta magabiztosan, valamint a debütáló Aliou Traore is néhányszor szerencsét próbált távolról.

 

A második félidőre a felzárkózás reményében kivonuló United hamar egy nagy pofont kapott, amikor kezdést követően szinten azonnal három lett a különbség. Egy bal oldali kis szögletet követően Taylor Perry tekert középre, beadására a hazaiak balbekkje, Joel Whittingham érkezett, aki magasabbra ugrott, mint védője, Traore és fantasztikus fejese Richardsonon is túljutva a léc alá vágódott.

 

McKenna egyből egy támadószellemű kettős cserét hajtott végre, harcba küldte Mellort és Millen Baarst, majd kicsivel későb Arnau Puigmalt is – akinek becserélése után rögtön sikerült is szépíteni. Mellor tört be jobbról a tizenhatoson belülre, és életerős lövését már nem tudta hárítani Smith, így a 72. percben 3-1-re módosult az állás.

 

Pillanatokkal később Greenwood veszélyeztetett szinte ugyanonnan, azonban lapos lövése elment keresztbe a kapu előtt, de a hazai kapus rajta volt a lövésen. Egy újabb támadást követően Baars adta be jobbról a labdát, azonban a kapuba csak egy hazai védő és két vendég támadó került, a labdát sikerült tisztázni.

 

A másik kapunál Richardsonnak kellett résen lennie, ujjheggyel sikerült a kapufára tolnia a hazai csere, Owen Otasowie lövését. A szélen indított támadások hozták meg a United második gólját, amikor a 88. percben Greenwood érkezett Williams beadására és Smith hálójába fejelt – a ráadásban egy hasonló támadásból majdnem sikerült az egyenlítés is, Levitt beadására érkezett Puigmal, fejese épp, hogy mellé szállt.

 

A Vörös Ördögök lenyűgözően játszottak, azonban ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy továbbjussanak a csoportból, McKenna legénysége az Arsenal és a Wolverhampton mögött az F csoport harmadik helyén zárt.

 

U18 Premier League Cup, F csoport | Sir Jack Hayward Training Centre | Gólszerzők: Samuels 24, 28, Whittingham 47; Mellor 72, Greenwood 88

United: Richardson; Tanner, Mengi, Bernard, Williams; Garner, Traore (Mellor 53); Ramazani (Baars 53), Greenwood, Levitt; Burkart (Puigmal 70).

Nem használt cserék: Carney, Galbraith.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!