José készen áll a derbire

José Mourinho bővebben is kifejtette, mennyire eltökélt, hogy a Manchester Uniteddel megnyerjék vasárnap a városi derbit.


A portugál menedzser nagy meggyőződéssel beszélt a MUTV kameráinak szokásos, mérkőzés előtti nyilatkozatában a City elleni összecsapás kapcsán, győzelmi vágya pedig még soha nem volt ennyire egyértelmű, mióta a csapatot irányítja. Egy ennyire erős győzelmi mentalitással rendelkező emberként Mourinhonak nem lehet más célja, mint a 3 pont megszerzése a vitathatatlanul a szezon mérkőzéseként aposztrofált rangadón.

 

Amikor arról kérdezték, szerinte a helyi kötődésű játékosok még különlegesebbé tehetik-e a derbit, így válaszolt:

"Nem tudom. Nem születtem Manchesterben, ahogyan Manchester United szurkolónak sem, de az biztos, hogy egyetlen egy menedzser sem akar jobban győzni, mint amennyire most én."

 

 

"Szerintem az a professzionális munkakörünk része, hogy mindenkiben meglegyen a győzelem iránti vágy."

 

Mourinho átérzi, mi játszódik le egy szurkolóban a derbi napja környékén, miután illusztris menedzseri karriere során már számtalan hasonló tapasztalatra tett szert.

 

"Szerintem minden derbinek megvan a maga szépsége, különösen akkor, ha egy olyan helyzetnek örvendhetsz, amelyben mindkét csapat tiszteli egymást" - tette hozzá.

 

"Az utcán pedig nem is lehet felfedezni semmiféle problémát."

 

"Ők elfogadják, hogy ugyanabban a városban élünk, de más színeknek szurkolunk. Szerintem ez egy normális szépsége a dolognak."

 

"Hiszem, hogy másnap az iskolában a gyerekeknek lesznek vicces pillanataik. Szerintem a felnőttek a munkahelyükön, az irodájukban, a gyárban, szintén kifogják élvezni a mérkőzés utáni pillanatokat, mert ez az együttélés rendje. Valószínűleg van olyan testvérpár is, akik egy fedél alatt élve nem ugyanannak a csapatnak szurkolnak. Szerintem ez nagyszerű dolog, ha szép és a pozitív módon van kezelve."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!