Mourinho a büntető hiánya miatt bánkódik

Jose Mourinho szerint a játékvezető komoly hibát vétett, ami döntő tényező volt a Manchester United számára a mai, Man City elleni rangadón.


A Vörös Ördögök büntetőt követeltek a találkozó 79. percében, amikor Ander Herrera esett el a tizenhatoson belül Nicolas Otamendi belépője után, ám Michael Oliver játékvezető a baszk játékosnak adott sárga lapot műesés miatt az eset után. A mérkőzést egyébként a City nyerte 2-1-re.

 

A meccs utáni sajtótájékoztatón, valamint a Sky Sports-nak adott nyilatkozatában elhangzottak legfontosabb részleteit olvashatjátok...

 

EGYÉRTELMŰ TIZENEGYES VOLT
"Egyértelmű büntető. Sajnálom ezt, sajnálom Michaelt [a játékvezetőt]; mert szerintem jó teljesítményt nyújtott, de az tiszta tizenegyes volt. A spori hibázott, ami persze megtörténhet. Az előző szezonban hasonló helyzetben voltunk a City ellen, akkor Mr Clattenburg nem látta Bravo szabálytalanságát Rooney ellen, most pedig ez. Tizenegyes volt, sajnálom Mr Olivert, mert amúgy jól teljesített. Ő is ember, aki próbálja a legjobbat kihozni magából; de egyszer hibázott, ami fontos hiba volt a meccs eredményét tekintve. Beszélhetsz bármiről, amiről akarsz. Hozhatsz bármilyen elméletet a fociról, statisztikákat, labdabirtoklási adatokat, mindent, amit csak akarsz, de akárcsak a tavalyi szezonban, most is nagy tizenegyes volt ez a mérkőzés fontos pillanatában. De azt is el kell mondanom, sajnálom Mr Olivert, mert jó mérkőzése volt, nagyon jó. Az asszisztensek ugyancsak jók voltak. Úgy gondolom, Moss [a negyedik játékvezető] azzal a szándékkal érkezett, hogy tökéletes munkát végezzen, amit majdnem sikerült megtenniük."

 

A TELJESÍTMÉNYRŐL ÖSSZESSÉGÉBEN
"Jó és rossz dolgokat is tettünk - teljesen elköteleztük magunkat a meccs iránt azzal, hogy mindenki próbálta a tőle telhető legjobbat nyújtani. Tudjuk, hogy a City nagyon jó labdabirtoklásban, bent tartva egyik bekkjüket. Ezen a meccsen is egy plusz emberük volt a védekezésben azzal, hogy a csatárt visszavonták, majd csatár nélkül játszottak, amivel plusz ember volt a középpályán. Még ha próbálsz is nyomást gyakorolni, akkor is nagyon nehéz visszaszerezni a labdát, úgyhogy elismerés nekik azért, amilyen minőséget képviselnek."

 

 

KÖNNYED GÓLOK A CITY-TŐL
"Két nagyon buta gólt szereztek, két olyan gólt kaptunk, ami hihetetlen és ha két ilyen gólt kapsz, akkor nyilvánvalóan rosszul érzed magad. Arról fogsz beszélni, mit csináltak jól, de két gólt szereztek a semmiből, megpattanó után - két, igazán könnyű gólt."

 

A CITY IDŐHÚZÁSA
"Nagyon fontos ez, intelligens, kreatív játékosok tudják, hogyan kell ezt csinálni. Olyan dolog ez, amit hasonló körülmények között én is látni szeretnék a játékosaimtól és soha nem fogom kritizálni az ellenfelet, amiért ezt teszik igen okosan a meccs utolsó szakaszában."

 

VÉGE A BAJNOKI CÍMÉRT FOLYÓ HARCNAK?
"Nem tudom, de a City nagyon jó csapat. Szerencsések, jó döntéseket hoznak számukra, de kedden megint bajnoki és biztos vagyok abban, hogy mi és a többiek, a Chelsea és a negyedik, ötödik, hatodik helyen állók harcolni fogunk a pontokért, hogy csökkenjen a távolság, ami normális dolog. De persze a City előnye igen jó."

 

HARCOLNI FOGUNK
"Nagy a távolság. Nem tudom, tudnánk-e faragni a hátrányból. De azt tudom, hogy szerdán nyernünk kell [a Bournemouth ellen]. Tudom, hogy nyerhetünk szerdán, dolgozni, küzdeni fogunk érte. Ez az egyetlen, amit mondhatok, meccsről meccsre. Minden találkozó olyan, ahol mindent beleadunk problémáinkkal együtt - ezt tesszük mindig."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!