Mourinho reakciója a Bournemouth legyőzésére

José Mourinho elégedett volt csapata válaszával, miután a Manchester United 1-0-ra letudta győzni a Bournemouth együttesét szerdán este.


'Nagyon fontos' három pont

"Nagy helyzeteket hagytunk ki a második gólunk megszerzésére való törekvésünkben, kileheltük a lelkünket is, míg az utolsó 10-15 percben ezáltal a Bournemouth sokkal frissebb tudott lenni. Egy nappal több idejük volt pihenni, nekünk pedig három nappal korábban derbit kellett játszanunk. Friss erőket tudtak támadásba dobni [Benik] Afobe és [Jermaine] Defoe személyében, amivel dinamikusabbá váltak, és ezt pedig feltudták használni a mérkőzés végén. Összességében azt gondolom, hogy a teljesítményünk a nagy erőbevetésen és egy-egy kiemelkedő egyéni teljesítményen alapult, a megszerzett három pont pedig nagyon fontos volt."

 

Lukaku győztesgólja

"Jó beadás volt [Juan Matatól], amelyet egy jó fejes követett, majd a második félidőben is volt néhány remek megmozdulásunk, de nem voltunk elég élesek ahhoz, hogy ezeket be is tudjuk megfelelően fejezni. Volt egy nagy ziccerünk Anthony Martial révén, aki balszerencsés volt, míg Marcus Rashfordtól egy bődületes kapufán csattanó lövést láthattunk, szóval megvoltak a körülmények arra, hogy ne kelljen az utolsó pillanatig izgulni a mérkőzés kimenetelén, de az nagyon fontos volt, hogy irányításunk alatt tartsuk az eseményeket."

 

 

Újabb kapott gól nélküli mérkőzés

"A célunk az volt, hogy ennél kényelmesebb módon nyerjük meg a mérkőzést, de amikor ezt nem tudod megtenni és úgy érzed, hogy az ellenfeled az utolsó 10 percben erősebb és frissebb tud lenni, akkor nagyon fontos a kapott gól nélkül lehozott mérkőzés, én pedig ennek nagyon örülök."

 

'Nagyon jó eredmény'

"Szerintem ez egy nagyon jó teljesítmény volt részünkről, amely nagy fokú elszántsággal párosult. Szerintem egy vereséget követően minden csapat azon dolgozik, hogy ne kapjon ki sorozatban másodszor is, és szerintem ez járt a játékosaim fejében is, amikor játszottak. Megakarták nyerni a meccset, ezt láttam rajtuk az első pillanattól egészen az utolsóig. A második félidő első része volt a legjobb időszakunk. Két óriási helyzetünk volt arra, hogy eldöntsük a mérkőzést. [Anthony] Martial révén egy ziccer, Marcusnak [Rashford] pedig egy nagyszerű lövése volt, ami egy fantasztikus gólt érdemelt volna. Ezeket követően ők [Bournemouth] sikeresen kapaszkodtak vissza a mérkőzésbe, és hiszem, hogy ebben szerepet játszhatott az, hogy egy nappal több állt a rendelkezésükre és frissebbek voltak, ez nagyon fontos tényező. Kettő vagy három nap a pihenésre nagyon nagy különbség, Eddie Howe-nak pedig két csatára is rendelkezésre állt Defoe és Afobe személyében, hogy az utolsó 15 percre frissítse csapatát. Amikor mi nem tudtuk megszerezni a második, mérkőzést eldöntő gólunkat, ők azáltal reményt, biztatást kaptak, emellett pedig megvolt a csapatukban az a minőség is, amely gondot tudott számunkra okozni az utolsó negyedórában. A mérkőzés egészen a végéig nyílt küzdelem volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!