McTominay célja a bizalom meghálálása

Scott McTominay lehetőséget akar szerezni, hogy játszhasson és kivívják a Ligakupa elődöntőt, és meg akarja hálálni a bizalmat, hogy José Mourinho hisz benne.


A Vörös Ördögök, akik a kupa címvédői, a Bristol City-vel néznek szembe az Ashton Gate Stadionban a Carabao Cup negyeddöntőjében azért, hogy tavaly után idén is elérjék a versenysorozat elődöntőjét.

 

A Lee Johnson által irányított Vörösbegyek idén szárnyalnak a második vonalban és harcolnak a play-off helyekért.

 

Ez az áttörő éve McTominay-nek - aki már a tavaly év végi néhány meccsen is játszott és most dicséretet kapott Mourinhotól a szombati 2-1-es West Brom elleni meccs után, ahol csereként állt be, menedzsere szerint pedig intelligensen mozgatja a játékszert.

 

Mindkét Ligakupa meccsen játszott az idényben - a Burton Albion ellen csereként lépett a pályára, utána azonban végigjátszotta a Swansea elleni 2-0-ra megnyert meccset a negyedik fordulóban októberben.

 

Habár a középpályás reménykedik, hogy kap játéklehetőséget szerdán, ennek ellenére nem ül a babérjain és tudja, minden lehetőséget meg kell ragadni, amit a pályán tölt.

 

A 21 éves fiú ezt nyilatkozta az MUTV-nek: "Ez a fő - már mondtam, hogy a játszott percek a legfontosabbak minden fiatal játékosnak, mert mindenki játszani akar, de ki kell vívnod a jogot magadnak, hogy a csapatba kerülj."

 

 

A Vörös Ördögök már találkoztak alacsonyabb osztályú ellenféllel a versenysorozatban idén, amikor legyőzték a másodosztályú Burtont 4-1-re a harmadik körben még szeptemberben az Old Traffordon és egy kiváló formában lévő Bristol City ellen állnak majd fel ugyanebből az osztályból.

 

McTominay - aki az elmúlt 15 United mérkőzésből 14-szer volt a meccsnapi keretben - elmondta, hogy ismer néhány játékost a Vörösbegyektől és úgy érzik, hogy ez egy nagyon jó alkalom fogadni az ötszörös győztes United-et és a hazai találkozó még emelkedettebbé teszi.     

 

"Ismerek pár srácot, akik ott játszanak és tudom, hogy erős csapatuk van és a támogatottságuk is hasonló. Nagyon jól mennek a bajnokságban és ez egy nagy önbizalom növelő nekik, amikor ilyenek az eredmények és látják, hogy a Manchester United a következő a listán. Mindent bele fognak adni a játékba, csak úgy, mint mi."


A United megnyerte a Ligakupát 2009-ben és 2010-ben Sir Alex Ferguson irányítása alatt és remélik, hogy a tavalyi év után most is meg győzni tudnak - McTominay szerint ez ösztönzést ad a csapatnak, hogy komolyan vegyék a sorozatot.


"Amikor címvédők vagytok fontos, hogy tudd, hogy megnyerheted megint" - mondta a 39-es. "Ez olyan, mint amikor megnyered a Bajnokok Ligáját és meg akarod újra. Ha megnyered a Premier League-et, meg akarod ismételni a sikert, így csinálják a nagy csapatok. Úgy érzem, hogy meg van a lehetőségünk, hogy ezt megtegyük idén. Ha koncentrálunk, meg tudjuk csinálni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!