Blind a nyáron távozhat?

Úgy tudni, Daley Blind kész elhagyni nyáron a Manchester Unitedet, amennyiben kilátásai nem javulnak a felnőtt csapatban játéklehetőségét illetően.


A 27 éves, vb-ezüstérmes játékos a Premier League előző, egyben José Mourinho manchesteri edzői pályafutásának első idényében 20 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, játékpercei azonban erősen limitáltak az idei szezonban.

 

A sokoldalú holland bekk minden sorozatot figyelembe véve 15 mérkőzésen jutott szóhoz, de ezek közül csak háromszor volt kezdő a bajnokságban, az ESPN pedig úgy értesült, fontolóra veszi lehetőségeit a szezon végeztével.

 

Blind augusztus óta nem szerepelt a Vörös Ördögök bajnoki kezdőcsapatában, a csapaton belüli rangsorban Ashley Young és Luke Shaw mögé szorult a baloldali védő posztján, míg a középpályán Mourinho nem hajlandó bevetni.

 

 

A pénteki, Derby County elleni FA-kupa mérkőzésen a védelem közepén kezdett, a Premier League-ben azonban egyszer se játszott a védelem tengelyében, annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligájában ilyenre több alkalommal is példa volt - például a Basel elleni 1-0-s idegenbeli vereség alkalmával.

 

A Times által lehozott, de meg nem erősített hírek szerint a klub részéről éltek a játékos szerződésében szereplő egy éves opcionális hosszabbítás lehetőségével, amellyel 2019 nyaráig az Old Traffordra kötötték a korábbi Ajax-nevelést.

 

Azonban ezáltal csak a Louis van Gaal által 2014-ben 14 millió fontért szerződtetett játékos értékének megőrzését tudták elérni.

 

Értesülések szerint José Mourinho egyébként nem állna az útjába, ha Blind úgy döntene, hogy több játékidő reményében továbbállna a nyáron.


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!