Korai csapathírek a Stoke meccs előtt

José Mourinho buzgón azon dolgozik, hogy megfelelő tervvel álljon elő akkor, amikor a Manchester United hétfőn este újra a Premier League-ben szerepel, ezúttal a menedzser nélküli Stoke City együttesét fogadva az Old Traffordon.


Miután a ritka alkalmak egyikeként ezen a héten egyáltalán nincs mérkőzés a Vörös Ördögök sorsolásában, a menedzser amellett döntött, hogy játékoskeretét Dubaiba, meleg időjárási körülményeket biztosító edzőtáborba viszi, amelynek a Nad Al Sheba komplexum adott otthont.

 

Az elmúlt pár napról kikerült képi és videó felvételek tanulsága alapján mind a játékosok, mind pedig az edzői stáb nagyon élvezi a szezon közbeni mini szünetet a Közel-Keleten, bár a fejekben már a hétfő esti, Stoke City elleni bajnoki jár.

 

Mourinho a gyakorlások folyamán a taktikai elemek kidolgozására helyezte a hangsúlyt, miután az elmúlt hónapok sűrű menetrendje okán ennek csiszolására alig, vagy egyáltalán nem volt lehetősége. Fejében, azonban megjelenhet az a kérdés, vajon ki kezd majd a jobbhátvéd pozíciójában?

 

Ashley Young három mérkőzéses eltiltása okán, amelyet a december 30-i, Southampton elleni hazai bajnoki mérkőzésen történt incidens miatt szabtak ki rá, továbbra sem bevethető. Hiányában az Everton és a Derby County ellen Victor Lindelöf kezdett a pozíciójában, a nyári svéd igazolás pedig szemet gyönyörködtető produkciókkal állt elő.

 

 

Mindazonáltal úgy tűnik, a csapat első számú jobbhátvédje, Antonio Valencia visszatérhet sérüléséből, miután végig edzett Dubaiban. A csapatkapitány-helyettes térdín problémák miatt nem állt menedzsere rendelkezésére az elmúlt hetekben, amelyet december 17-én, a West Bromwich Albion ellen szenvedett el.

 

"Szerintem Antonio visszatér majd a Stoke ellen" - kezdte a MUTV-nek magabiztosan a korábbi United játékos, Sammy McIlroy.

 

"A menedzser elmondása szerint újra edzésbe állt, Antonio pedig egy ereje teljében lévő játékos, úgyhogy nem fog számára sokáig tartani a visszarázódás. Az elmúlt évek során kisajátította magának a védelem jobboldalát. Nagyon erős, a testfelépítése olyan, mint egy boxolóé, emellett pedig az előző szezonok során karriere legjobb teljesítményét nyújtotta véleményem szerint."

 

Mourinho a mai napon tartja meg majd hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol valószínűleg szóba kerül majd Valencia, és talán Michael Carrick állapota is, azt követően, hogy a dubai képeken örömmel konstatálhattuk a csapatkapitány edzésbe állását szívproblémái után.

 

Carrick a Burton Albion elleni, szeptemberi Ligakupa mérkőzés óta nem volt bevethető, majd egy november 24-én kiadott közleményben a 36 éves játékos bejelentette, hogy szívritmus zavarral küzd, amely okán műtéti beavatkozásra került sor.

 

Eric Bailly továbbra sem bevethető a védelem tengelyében és Zlatan Ibrahimovic is további két-három hetet lesz kénytelen kihagyni, miután a menedzser legutóbb egy hónapos kihagyásról számolt be a svéd támadó esetében.

 

Az egyelőre nem tisztázott, hogy Sergio Romero egészséges-e - az argentin válogatott portás ugyanis nem utazott el társaival Dubaiba.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Stoke City

Premier League 23. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!