De Gea: Amiért a Manchester United különleges

David de Gea nem kívánt belemenni azokba a találgatásokba, miszerint hamarosan új szerződést írhat alá a Manchester Uniteddel, de kifejezte boldogságát, hogy egy "nagyon különleges" klubnál játszhat.


A 27 éves portás szerződése jövő nyáron lejár, ennek kapcsán a héten pedig meg is jelentek olyan hírek, hogy az Old Traffordon már egy új, hosszútávú szerződést készítenek elő számára.

 

Amikor a szerződése körüli helyzetről kérdezték a Sky Sports-nak adott exkluzív interjúban, De Gea így felelt:

"Nem hiszem, hogy most itt lenne az idő arra, hogy a jövőről beszéljünk, ez nem az a pillanat, amikor szerződésekről kellene beszélnünk."

 

"Nagyon sok mérkőzés vár ránk mostantól a szezon végéig, és az első dolog, amire gondolnunk kell, az a Burnley elleni összecsapás a hétvégén."

 

"Csak arra szabad koncentrálnunk, hogy lehajtott fejjel, fókuszáltan, keményen dolgozva, az edzéseken versengve és egészségesen gyűjtögessük a pontokat."

 

Míg a jövőjét illetően nem kívánt részletekbe menni, De Gea arról szívesen mesélt, mennyire boldog jelen pillanatban a Manchester Unitednél.

 

 

"Már az önmagában különleges, hogy ennek a klubnak a része lehetek" - tette hozzá.

 

"Különleges dolog ennek a klubnak a játékosának, és egyben részének lenni, az pedig, hogy magamra ölthetem a csapat mezét, vagy elmegyünk egy idegenbeli mérkőzésre, mind-mind olyan dolgok, amire büszke vagyok és nagyon különleges helyet foglal el az életemben."

 

"Az, hogy egy olyan klub része lehetek, mint a Manchester United, érzelmekkel telít el, és egyértelműen rádöbbent arra, mennyit is jelent ez a klub a szurkolóknak és azoknak, akik itt dolgoznak a klubnál. Ők ezért a játékért élnek, és ezt az attitűdöt nem lehet nem átvenni, így pedig nagyon nagyra kell értékelni az itt eltöltött időt."

 

De Gea fantasztikus formának örvend ebben a szezonban, menedzsere, José Mourinho pedig csak a "világ legjobb kapusa" jelzővel aposztrofálta, miután decemberben számtalan földöntúli védést mutatott be az Arsenal idegenbeli 3-1-es legyőzése során.

 

Amikor jó teljesítményéről kérdezték, De Gea egykori Atletico Madridos mentora, Emilio Alvarez kapusedzőként Manchesterbe való átcsábítását jelölte meg kulcsfontosságúként. 

 

 

"Nagyon régóta ismerjük már egymást, és már nagyon fiatal korom óta együtt dolgoztunk."

 

"Ő tudja mit beszél, hogyan kezeljen engem, ha bármilyen kétely merülne fel bennem, és hihetetlenül sokat segített nekem."

 

"Ismer játékosként illetve magánemberként egyaránt, és van valami nagyon különleges érzés köztünk, egy nagyon jól működő kapcsolat, úgyhogy ha azokat az okokat vizsgáljuk, hogy miért megy olyan jól a védés ebben a szezonban, akkor ez biztosan az egyik közülük." 

 

De Gea parádés produkciói ellenére a Vörös Ördögök jelenleg 12 pontos hátrányból követik csak a Premier League éllovas Manchester City gárdáját.

 

A spanyol válogatott hálóőr szerint "nehéz" lesz elkapni a City-t, de nem lehetetlen.

 

"Őszintének kell lennünk, így ki kell mondani, hogy nehéz lesz, de ez a Premier League, ahol soha nem lehet tudni mi fog történni."

 

"Ez egy olyan bajnokság, amelyben nagyon éles a versenyhelyzet. Természetesen ebből kifolyólag kőkemény harc vár ránk. Elég nagy a különbség, 12 pont az nagyon sok, de minden mérkőzésen nagyon keményen fogunk harcolni és annyi pontot kell gyűjtenünk, amennyit csak lehet, aztán majd meglátjuk ez mire lesz elég a szezon végéig. Minden azon múlik, hogy ne adjuk fel és harcoljunk a végsőkig."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Burnley - Manchester United

Premier League 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!