Manchester United 1-0 Bolton Wanderers

Jonny Evans kiállítását követõen szerzett gólt a United, ezzel legyõzve a Bolton csapatát.


A Manchester United magának tette nehézzé a Bolton elleni találkozót.

Sérülések miatt Sir Alex Fergusonnak nem volt könnyû dolga, amikor a kezdõcsapatot kijelölte, de végre két hetes szünet következik, mely idõ alatt remélhetõleg több játékos is felépül.

A csapatok:

United: Van der Sar - Brown, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Owen, Berbatov, Park, Fabio Da Silva, Gibson, Gill

Bolton: Jaaskelainen - Steinsson, Wheater, Cahill, Robinson - Holden, Muamba, Petrov - Elmander, Kevin Davies, Sturridge
Cserék: Bogdan, Taylor, Klasnic, Moreno, Blake, Alonso, Lee

A mérkõzés elején a hazaiaknak voltak nagyobb lehetõségei, elõször Rooney veszélyeztetett egy lövéssel, majd a 9.percben André Marriner fosztotta meg a Unitedet egy jogosnak tûnõ büntetõtõl, ugyanis Hernandez suta lövésébe ért bele kézzel Gary Cahill az öt és felesnél és így pattant a kapu felé tartó lövés szögletre.

A tizenegyes elmaradt, sajnos a szép játék is. Kapkodás volt mindkét csapatra jellemzõ, fõleg a Vörös Ördögök játékosai szabadultak - Nani kivételével - gyorsan a labdától.

Helyzeteket alig lehetett feljegyezni, pontatlan továbbítást annál többet.

Rooney próbált hasonló gólt szerezni a félidõ közepén, mint a Manchester City ellen, de lövését fogta Jaaskalainen.

Unalmas, gyenge színvonalú elsõ játékrészben a kapuk alig forogtak veszélyben, a védelmek jól álltak a lábukon.

Sajnos a szünet után sem változott a csapatok hozzáállása, három említésre méltó esemény történt 45 perc alatt.

Az elsõ a 77. percben, amikor a boltoni Holden és Jonny Evans csúsztak össze a United 16-osa elõtt a labdáért, mely esetnél Marriner Evans belépõjét piros lappal büntette. Szabálykönyv alapján jogos volt a kiállítás, bár elnézve azt, hogy David Luiz és Jamie Carragher milyen belépõk után maradhattak fent a pályán, talán túlzó volt a kiállítás.

Az érdekesség az egészben az volt, hogy az emberhátrány jót tett a hazaiaknak, sokkal többet tartották a labdát utána és sokkal jobban küzdöttek a játékosok.

Ám a 84. percben majdnem a Bolton szerzett vezetést. Taylor fejelhetett kapura hat méterrõl egy jobbról belõtt labdát, de épp Edwin kezei közé bólintott a Wanderers középpályása.

A mérkõzés hajrájában aztán jött a csattanó. Sokadik kapura lövési próbálkozását hajtotta végre a portugál Nani, lövése azonban - ahogy majd mind - könnyû zsákmány lehetett volna Jaaskalainennek, ám a kapus szerencsétlenül ért a labdába, nem tudta ölre venni, a labda kipattant róla, érkezett Berbatov és megmentett a csapatának két pontot. 1-0 a Unitednek.

 


Ennek a gyõzelemnek - valamint az Arsenal döntetlenjének - köszönhetõen öt pontos elõnyre tett szert a Manchester United, bár az Ágyúsok egy találkozóval kevesebbet játszottak.


Manchester United 1-0 Bolton Wanderers
Old Trafford, 75486 nézõ
Vezette: André Marriner

United: Van der Sar - Brown(Fabio 46.), Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney, Hernandez(Berbatov 46.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Owen, Park, Gibson, Gill

Bolton: Jaaskelainen - Steinsson, Wheater, Cahill, Robinson - Holden(Taylor 78.), Muamba(Klasnic 90.), Petrov - Elmander, Kevin Davies, Sturridge(Lee 60.)
Nem használt cserék: Bogdan, Moreno, Blake, Alonso

Gólszerzõ: Berbatov 88.

Kiállítva: Evans 77.

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!