Korai csapathírek a Yeovil meccs előtt

José Mourinho kijelentette, egy erős Manchester Unitedet fog pályára küldeni pénteken este a Yeovil Town elleni FA-kupa 4. fordulós összecsapáson a Huish Parkban, azonban csak azt volt hajlandó megerősíteni, hogy Alexis Sanchez a keretben lesz.


A chilei válogatott játékos Arsenaltól való átigazolását hétfőn jelentették be hivatalosan, és számíthatnának is rá Manchesterben, miután kihagyta az Ágyúsok 3. fordulóbeli Nottingham Forest elleni vereségét. 

 

A Vörös Ördögök szurkolói már izgatottak, hogy az újdonsült szerzeményt akcióban is láthassák, José Mourinho pedig mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján beszélt a Yeovilhez tett kirándulásukra vonatkozó terveiről.

 

"Győzni akarunk" - kezdte Mourinho a sajtó munkatársainak.

 

"Tudjuk, hogy miről szólnak a kupasorozatok. A Manchester United néhány évvel ezelőtt [2015 januárban] már játszott Yeovilban, és még emlékeznek, milyen nehézségeket éltek ott át."

 

"Úgyhogy egy nagyon erős csapattal kell ott pályára lépnünk. Néhány játékost pihentetni fogunk, emellett van néhány problémánk, amelyekre megpróbálunk megoldást találni, hogy ne jelentsenek gondot februárban a Premier League és a Bajnokok Ligája küzdelmeiben se. De egy nagyon erős csapattal fogunk érkezni."

 

Mourinho megerősítette, a Yeovil ellen készülő keretében ott lesz Alexis is, és reményei szerint az egykori Barcelona játékos érkezése inspirálóan fog hatni az egész játékoskeretre, miután célja nem más, mint hogy újra csúcsra juttassa a Unitedet.

 

 

"Ilyen az élet a nagy kluboknál" - tette hozzá.

 

"A nagy kluboknál nagy játékosai vannak egy edzőnek. A nagy kluboknál pedig természetes a versenyhelyzet. A nagy kluboknál nagy felelősség is jár a feladat mellé - folyamatosan teljesíteni kell és minden sorozatot nagyon komolyan kell venni. Ez pedig nem lehetséges csak 11 játékossal. Teljességgel lehetetlen 11 játékossal ezt véghez vinni, úgyhogy a nagy kluboknál szükség van egy 20 fő körüli létszámú keretre, ahol mindenki játszani akar és mindenkinek megfelelő mennyiségű bizonyítási lehetőség jut."

 

"Ezt az állapotot nem tudjuk úgy elérni, hogy 12 játékosunk van a pályán, nem küldhetek ki egy kezdő tizenkettőt egy bizonyos mérkőzésre. De mindenkinek megvan a helye és mindenkire szükség van. Szerintem ez teljesen alapvető dolog és mi mindig fejlődni akarunk, jobbak és jobbak szeretnénk lenni. Nagy dolgokat akarunk elérni. Addig nem fogunk megállni, ameddig ezeket el nem értük, ehhez pedig nagyon fontos a játékosaink fejlődése is."

 

"Nagyon boldog vagyok, és azt kell hogy mondjam, némi büszkeséggel is eltölt Lingard, Martial és McTominay fejlődése - ők az ifjú titánok. De ezzel együtt szükséges őket ötvözni az olyan játékosokkal is, mint Matic vagy Alexis, akikben megvan a tapasztalat és a szükséges tudás azáltal, hogy már voltak olyan helyzetben, amelybe mi is vágyunk - hogy címekért harcolhassunk. Ezért utóbbi egy nagyon fontos erősítés számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Yeovil Town - Manchester United

FA-kupa 4. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!