Yeovil Town 0-4 Manchester United

Nyögvenyelős kezdés után simán biztosították továbbjutásukat a Vörös Ördögök a Yeovil Town elleni idegenbeli mérkőzésen az FA-kupa 4. fordulójában.


Nehéz körülmények várták a manchesterieket, akik lassan is rázódtak bele a meccsbe. Az első percekben leginkább a hazaiak akarata érvényesült. Az első helyzet is a kis csapat előtt adódott; Green kapott nagyszerű labdát, lövését azonban Romero lábbal hárította. Nagy védés volt!

 

Alig telt el néhány perc, amikor jobboldali beadást kellett tisztázniuk a vendégeknek, de ezt röviden tették meg, újabb beadás érkezett a kapu előterébe, amire Romero vetődött ki és sikerült megállítania az ellenfelet.

 

Az első negyedóra végén újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt, balról elvégzett szabadrúgás szállt a tizenhatoson belülre, Shaw lemaradt Sowunmiról, aki így kiváló helyről fejelhetett, de gyengén bólintott, Romero ezúttal is a helyén volt.

 

Talán ez a helyzet ébresztőt fújt Mourinho csapatának, mert végre kezdtek felpörögni, és ahogy telt az idő, egyre nagyobb fölényt alakítottak ki a manchesteriek. Bár ez a fölény túl sok helyzetet nem hozott, részben amiatt, hogy a Town védekezése igen szervezett volt.

 

A 24. percben mégis közel járt a gólhoz a United. Sanchez nagyszerű átadása McTominay-t találta meg, aki 16-ról lőtt, ám a jobb alsóba tartó labdát bravúrral védte Krysiak kapus.

 

Félórányi játék után Alexis végezhetett el szabadrúgást, ám a 28 méterről leadott lövését magabiztosan fogta a kapus.

 

A félidő ezen része sok szabálytalanságot hozott, ezáltal nem tudott kialakulni folyamatos játék, ez is oka volt a kevés helyzetnek. A hazaiak ekkor már leginkább a kontrákban bíztak, mert alig találkoztak a labdával.

 

A 37. percben aztán nagy lehetőséget kaptak, tökéletes helyről végezhetett el szabadrúgást James, lövése azonban pont Romeróhoz szállt, aki kiöklözte a labdát. Három perc múlva Sanchez került lövőhelyzetbe, de ha centikkel is, de elkerülte a játékszer a kaput. Nem úgy a 41. percben, amikor Rashford tört be a tizenhatoson belülre, ám egy védő szerelni tudta, azonban nem vágta ki a labdát a kapu előteréből, így Rashford visszatámadott és sikerült is labdát szereznie, amit aztán közelről a kapuba lőtt, 1-0 a Unitednek.

 

Többet tett a csapat a vezetés megszerzéséért, ami jól jött a szünet előtt.

 

Fordulás után ismét Rashford próbálkozott, de csúnyán kapu mellé bombázott, majd Mata lövése sem találta el a célt. Jól látszott, hogy a Yeovilnak feljebb kellett jönnie, ezzel nagyobb területek nyíltak meg a United előtt. Meg is lett az eredménye, ugyanis a 61. percben Sanchez átadása után Herrera lőtte ki a hosszú alsó sarkot, megduplázva csapata előnyét.

 

 

Hamar három is lehetett volna a különbség, ám Darmian beadását Mata lesről lőtte be, így a játékvezető nem adta meg a találatot, maradt a 2-0.

 

Mindkét menedzser cseréket hajtott végre, ám a változtatások Mourinho esetében váltak pozitívvá. Ugyanis majdnem mindhárom cseréje gólt tudott lőni.

 

Angel Gomes kapott lehetőséget a portugál menedzsertől, aki szinte első percében közel járt a gólhoz, azonban neki még nem jött ez össze. Nem úgy a másik két cserének: előbb Lingard gondolta, hogy egy bedobás után kapu felé tör, öt védő is körülvette őt, ám nem tudták megállítani, nagyon szépen kilőtte a hosszú alsót, tovább folytatva eredményes játékát.

 

 

És még nem volt vége, hiszen a ráadás perceiben Rojo kiváló beadását Lukaku vágta a léc alá, igazi befejezőcsatárként megoldva, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

 

A United magabiztosan nyert és jutott tovább a kupában.

 

 

FA-kupa, 4. forduló
Yeovil Town 0-4 Manchester United
Huish Park, 9195 néző

 

Vezette: Paul Tierney

 

Yeovil: Krysiak - James, Sowunmi, Smith, Dickson - Gray, Wing(Smith 83.), Bird(Browne 56.), Green(Fisher 69.) - Zoko, Surridge
Nem használt cserék: Maddison, Gobern, Whealan, Santos

 

United: Romero - Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw - Herrera, Carrick, McTominay - Mata(Lukaku 65.), Rashford(Gomes 88.), Sanchez(Lingard72.)
Nem használt cserék: Pereira, Smalling, Young, Matic

 

Gólszerző: Rashford 41', Herrera 61', Lingard 89', Lukaku 93'

 

Sárga lap: Zoko, Smith, Sowunmi illetve McTominay

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!