Kínában a United a legnépszerűbb klub

Továbbra is a Manchester United a legnépszerűbb klub a kínai internetezők körében, állítja egy újonnan megjelent elemzés.


Bár az Old Traffordon 2013 óta nem ünnepelhettek bajnoki címet a Premier League-ben, csillaguk továbbra is igen fényes a Távol-Keleten. 

 

A Mailman által már hetedik éve megjelentetett "Piros lap" elnevezésű beszámoló szerint ugyanis immáron második éve a José Mourinho vezette Vörös Ördögök teljesítettek a legjobban az online világban a Föld legnépesebb országában, Kínában.

 

A Manchester Unitedről már régóta köztudott, hogy több szurkolóval rendelkeznek ott, mint bármely más országban, köszönhetően annak, hogy már 1975-ben ellátogattak egy túra keretében, legutóbb pedig 2016-ban láthatták testközelből kedvenceiket a helyi szimpatizánsok.

 

Anthony Martial jelenleg Kína harmadik legnépszerűbb játékosa, akit csak a Barcelonas Lionel Messi és a Real Madridos Cristiano Ronaldo előz meg, míg a top 5-be a United középpályása, Paul Pogba és az egykori csapatkapitány, a jelenleg az Evertont erősítő Wayne Rooney fér be.

 

 

"Több, mint 107 milliós követőtáborral Kína a Manchester United egyik legfontosabb piaca, a régióban pedig már nagyon hosszú időre visszanyúló történetünk van az innováció és a szurkolói elköteleződés területén" - kezdte Phil Lynch, a Manchester United sajtókapcsolatokért felelős vezetője.

 

"Megtisztelő számunkra, hogy már sorozatban második évben kaphattuk meg a 'Piros lap' elismerést és nagyon izgatottak vagyunk az előttünk álló lehetőségeket tekintve, hogy megújítsuk és építsük márkánkat, ezzel lehetőséget teremtve a Kínában élő szurkolóinknak, hogy kapcsolatba kerüljenek a klubunkkal és a termékeinkkel."

 

Ahogyan a pénzügyi világban, úgy itt az online területen is a Real Madrid szorult a United mögé a második helyre, míg a dobogó legalsó fokát a Bayern München foglalhatja el a több, mint 70 európai top csapatot vizsgáló elemzésben.

 

Ahogyan a Deloitte összevetésében, úgy itt is tarolt a Premier League.

 

Az Arsenal 4., míg a Liverpool az 5. Emellett még befért a top 10-be a Manchester City, a Tottenham és a Chelsea is.

 

Ettől függetlenül a jelentés továbbra is a Bundesligát sorolja a Premier League elé, mint az online tekintetben első számú európai labdarúgó bajnokság Kínában.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!