A United akadémiája Belgrádban is lerótta tiszteletét

A Manchester United akadémiájának kísérete Belgrádban van a Brodarac csapata elleni UEFA Ifjúsági-kupa meccsük apropójából, de a minap a Hotel Majestic-et is meglátogatták, ahol a Busby Bébik megszálltak utolsó, közös meccsüket követően hat évtizeddel ezelőtt.


A nagy becsben tartott vendégek hétfő este egy fogadáson jelentek meg; ugyanabban a teremben, ahol Sir Matt Busby és csapata elköltötte vacsoráját a Red Star elleni, sikeresen megvívott európai kupameccs után – mely egy gólzáporos 3-3-mal ért véget, s ezzel továbbjutott.

 

A United csapata aláírta a hotel étlapját azon a végzetes estén, 1958 februárjában, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a helyszínen 60 év eltelte után is, mindmáig gyászolják az óriási tragédiát, mely során 23 ember, köztük 8 játékos szenvedett halálos kimenetelű sérüléseket, amikor az őket hazaszállító repülőgép lezuhant Münchenben.

 

Vladica Popovic, aki immár 82 esztendős, játszott azon a történelmi mérkőzésen a United ellen a Red Star színeiben, és most az egyik díszvendége volt a hétfői eseménynek, melyen érzelmekkel fűtött beszédeket hallhattak az egybegyűltek a United alkalmazottjai közül Tony Whelan és Dave Bushell részéről is. Egy másik korábbi Red Star játékos, Dan Tana, aki egyébiránt a londoni Brentford FC korábbi tulajdonosa is egyben, szintén beszámolt emlékezetes futball-, valamint a filmiparbéli pályafutásáról. Ezen túl beszélgetett a kései United kapus és edző, Jack Crompton özvegyével, Sheilával is, aki szintén díszvendége volt az estnek, és Manchesterből utazott az ünnepségre.

 

A Brodarac és a United U19-es csapatának játékosai számára videófelvételeket vetítettek a Busby Bébik meccseiről, de a fiatalok az MUTV jól ismert dokumentumfilmjét is megtekintették, ezzel is még többet tanulva a müncheni légikatasztrófáról. A szerb játékosok aztán ajándékokat nyújtottak át angol versenytársaiknak, míg Nicky Butt, a Vörösök akadémiájának vezetője keretezett képeket mutatott be Popovic-nak és a kíséret vendéglátóinak.

 

A klub szintén helyszínen lévő statisztikusa, Cliff Butler elképesztő tudásával emelte az esemény fényét, rendkívül különlegessé téve azt. Az este arra is kiváló alkalom volt, hogy újfent bebizonyítsák milyen mély tisztelet övezi a Vörös Ördögöket a világ ezen pontján is. A keddi nap folyamán újabb rendezvények kerülnek sorra, az említett ifjúsági kupameccs 18:30-kor veszi kezdetét a szerb fővárosban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!