Mourinho reakciója a Newcastle vereségre

José Mourinho részletesen értékelte csapata Newcastle elleni bajnoki vereségét.


A Newcastle állatként küzdött

"Úgy harcoltak mint az állatok - és remélem ezt bókként veszik. A futball Istenei ezúttal mellettük álltak. Ezen a napon semmi nem sikerült nekünk. A Newcastle azt nyújtotta, amelyre képes, nem próbálkoztak olyannal, ami nem jellemző rájuk, ez a szép a futballban. Ők az egy pont megszerzéséért szálltak harcba, ez járt a fejükben. Mi vétettünk egy hibát védekezésben és amikor már vezettek, akkor csak annak a megőrzésére törekedtek, életüket adták azért, hogy kapott gól nélkül hozzák le a meccset."

 

Ez egy ilyen nap volt

"Akár 10 óráig is itt játszhattunk volna, akkor se szereztünk volna gólt - ez az érzésem. Ha megnézzük a kihagyott helyzeteinket, kezdve azzal, amikor Martial a kapusra vezethette rá a labdát az első félidőben, erre juthatunk. A második játékrészben ott volt Alexis [Sanchez] ziccere, de ezen kívül is számtalan olyan szituáció követte egymást, amelyek után hihetetlen, hogy nem sikerült gólt szereznünk. De szerintem azt is el kell mondanunk, hogy a kapott gólunk hibából született. Egy oldalról érkező szabadrúgás előzte meg, amelynél a labda hosszú utat tett meg a tizenhatosig - először a levegőben veszítettük el a labdát, mert nem tudtuk elhárítani, majd ugyanez megtörtént a földön is, onnantól kezdve pedig már csak a Newcastle szerencséjén múlt a helyzet - azt viszont elmondhatjuk, hogy a Newcastle megküzdött érte."

 

Egészen a végéig volt hitünk

"Egészen a végéig hinnünk kellett, hogy képesek lehetünk kiegyenlíteni, és így is tettünk. Egyszerűen megfogalmazva, a Newcastle játékosai 90 percen keresztül harcoltak. Nekem is tetszett, ahogy a játékosaim harcoltak az utolsó 20-25 percben, hogy megváltoztassák az eredményt. Hogy a Newcastle szerencsés volt-e? Igen. De néha az ember a gondolataival is betudja vonzani a szerencsét, 1-0 után pedig az életükért küzdöttek."

 

 

A Newcastle góljának elemzése

"Edzünk, dolgozunk, szervezünk ... és a játékosoknak megvan az egyéni feladatuk, amikor területet védekeznek. Ilyenkor mindenkinek megvan a maga felelőssége, de biztos vagyok benne, hogy már mindenki többször is megnézte a gólt a tv-ben és tudja a hiba okát, én még nem tudtam megtenni. Úgyhogy valószínűleg azt is mindenki jobban tudja nálam, hogy ki veszített fejpárbajt, úgyhogy szerintem nagyon rossz, hogy olyan helyzetbe vagyok hozva, amikor a saját játékosomat kell kritizálnom. Mindenki kielemezheti magában a gólt."

 

Mit mondott volna Sir Bobby Robson?

"Bizonyos vereségek után többször is előfordult, hogy azt mondta, ne legyek annyira szomorú, amikor látom, hogy mások éppen boldogok. Tudom, hogy a Newcastle játékosai, szurkolói és [Rafa] Benitez is nagyon boldogok a három ponttal és hogy a futball Istenei mellettük voltak, úgyhogy legalább egy picit mosolyoghatok. De természetesen nagyon csalódott vagyok, mert több, mint elegendőt tettünk ahhoz, hogy ne vereséggel kelljen innen távoznunk."

 

Harc a legjobb négy hely megszerzéséért

"Másodikok vagyunk, így a pozíciónk jobb, mint a többieknek, akik mögöttünk vannak, de még rengeteg mérkőzés van hátra és küzdenünk kell a helyünkért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!