Vörös Ördögök a válogatottban

Számos Manchester United játékosnak lesz kötelezettsége az elkövetkezendõ két hét során hazájuk válogatottjában, amíg társaik jól megérdemelt pihenõjüket tölthetik és rákészülhetnek a három trófeáért folyó versenyfutás véghajrájára.


Mindösszesen egyetlen egy Vörös Ördög, Wayne Rooney számára postázott meghívót Fabio Capello, hogy csatlakozzon az angol válogatott Wales (március 26.) elleni Eb-selejtezõjére, és a Ghána (március 29.) elleni barátságos mérkõzésére készülõ keretébe. Azonban jobb a helyzet az U-21-eseknél, ott ugyanis Stuart Pearce együttesében Chris Smalling, és a kölcsönben játszó duó, Tom Cleverley és Danny Welbeck is helyet kapott, akik csütörtökön elõbb Dániába látogatnak, majd hétfõn Izlandot fogadják Prestonban.

 

Welbeck, aki értékes hónapokat töltötte el Prestonban, a Deepdale stadionban, abban a reményben futhat ki egykori állomáshelyének gyepére, hogy sikerült feledtetnie sérülését, illetve a Liverpool elleni mérkõzését, amikor a Sunderlanddel vereséget szenvedtek.

 

Eközben Szerbia válogatottjánál megerõsítették, hogy a United csapatkapitánya, Nemanja Vidic kihagyja a selejtezõket vádlisérülése miatt, ott lesz viszont hazája válogatottjának összetartásán az Evans-testvérpár, Corry és Jonny Evans, akik Nigel Worthington vezetésével éppen Belgrádban vendégeskednek majd. A mérkõzés érdekessége, hogy mindösszesen 200 vendégszurkoló lesz majd jelen, ugyanis a szerb szurkolók olaszországi randalírozása miatt kitoltották a hazai szimpatizánsokat errõl a selejtezõrõl.

 

Visszahívták a francia válogatottban Patrice Evrat, ahol Laurent Blanc Luxemburg és Horvátország ellen veheti számításba a manchesteri vasembert, míg Nani kulcsfigurája lehet a Chile elleni barátságos mérkõzésre, és a Finnország elleni selejtezõre készülõ portugál nemzeti tizenegynek.

 

 

Játékban lesz a csapat dél-amerikai különítménye is, ugyanis Javier Hernandez Mexikóval Paraguay és Venezuela ellen lép pályára, míg az újra egészséges Antonio Valencia az ecuadori válogatott tagjaként Kolumbia és Peru együttesével csap össze - mindkét mérkõzést Európában (Madridban és Amszterdamban) rendezik majd.

 

Múlt hónapban szerzett elsõ válogatott gólját követõen ismételten ott van Darron Gibson neve is az ír válogatott keretének névsorában, akik Dublinban Macedóniát és Uruguayt látják majd vendégül.

 

Sorsdöntõ mérkõzésen lép majd pályára a Blackburnben kölcsönben futballozó Mame Biram Diouf, akinek Szenegállal az Afrikai Nemzetek Kupája rájátszsásában kell helyt állnia Kamerun ellen. 

 

Az angol U-21-esek mellett utánpótlás válogatottbeli kötelezettsége van Federico Machedannak és Bébének is, ugyanis míg az olaszok Svédországgal és Németországgal, addig a portugálok Írországgal csapnak majd össze. 

 

Ami a csapat legfiatalabb válogatottjait illeti, az Ifjúsági FA kupában tündöklõk közül Ravel Morrison, Ryan Tunnicliffe és Tom Thorpe is ott lesz az angol U-19-esek között, míg ugyanezen a szinten az íreknél Sean McGinty és Robbie Brady képviseli a manchesteri színeket. 

 

A hétvégén ismét varázslatos gólt szerzõ Paul Pogba a francia U-20-as válogatottal lép pályára, míg Marnick Vermilj a belga U-19-eseknél öregbítheti klubja hírnevét.

 

Végül essen szó az U-17-es szinten meghívót kapókról, ahol a kapus, Joe Coll-t behívták az ír válogatottba, míg Gyliano van Velzen a hollandoknál szerepelhet.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!