Alexis útja a csúcsra az Inside United magazinban

A klub hivatalos magazinjának, az Inside Unitednek a legutóbbi számának címlapján nem meglepő mód Alexis Sanchez szerepel, hiszen a Vörösök új hetese hatalmas várakozást övezve került januárban az Old Traffordra.


A chileire egy külön 16 oldalas ismertetőt is szántak Sheridan Bird újságíró közreműködésével, aki közelről kísérte végig Alexis karrierjét dél-amerikai kirobbanásától egészen a csúcsra vezető útjáig.

 

Emellett Bird kollégája, az olasz Pietro Oleotto beszámolóját is megjelentették a számban, aki Alexis az Udinesénél, a Serie A-ban töltött idejében követte végig a támadó fejlődését. A magazinból többek közt az is kiderül, hogyan válhatott azzá az emberré, aki, részben elképesztő fizikális fejlődésének köszönhetően.

 

„Az első szezonjában vékony volt és a jobb szélen maradt rengetegszer” – emlékezett vissza Oleotto. „A fizikális követelmények a büntetőterületen belül egyszerűen túl soknak bizonyultak neki."

 

"Ezzel együtt viszont a csapatnak sokkal többször volt rá szüksége középen, a kapuhoz közelebb, hogy kihasználhassák a cseleit.”

 

Alexis még Olaszországban

 

„Úgyhogy elkezdte magát felépíteni fizikálisan és még egy ad-hoc jellegű, testreszabott edzőtermet is létrehoztak neki. Az edzések után még két órán át kondizott minden nap. Emlékszem hogy lesokkolt, amikor a felkészülési szezon közepe tájékán megláttam mennyi izmot pakoltak fel rá.”

 

Tovább jellemezve a klasszis eltökéltségét, így folytatta: „Egyszer egy edzés után Alexis bement kocsival Udinébe, hogy vásároljon egyet. De véletlenül bezárta a kulcsait és a mobilját a saját autójába.”

 

„Nem tudom az emberek többsége mit tett volna a helyében, de ő egyszerűen csak hazafutott. Lekocogta azt a 8 km-t a város szívéből a hegyekben lévő házáig. A dolog előtt kissé értetlenül álló helyiek amikor meglátták a klub edzőszerelésében kocogni, felhívtak minket az újságnál. Jellemző volt Alexisre, hogy még ezt a helyzetet is képes volt egy rögtönzött országúti futássá varázsolni.”

 

Az újság tartalmát képezi ezenkívül Marcos Rojo egy bővebb interjúja, melyben megalkuvást nem tűrő stílusáról beszél, valamint elárulja azt is, hogy melyik a személyes kedvenc gólja a Vörös Ördögöknél így a három fronton is érdekelt United elkövetkező hónapjait megelőzően. Luke Shaw is beszámol az újságban az utánpótlás ranglétráiról szerzett tapasztalatairól és pár szót az utóbbi időben mutatott meggyőző teljesítményéről is ejt.

 

Természetesen mindezeken felül még rengeteg, a Unitedhez köthető olvasnivalót szolgál a legfrissebb szám, beleértve egy részletes ismertetőt a következő Bajnokok Ligája béli ellenfelünk, a Sevilla csapatáról; egy visszatekintést a müncheni légikatasztrófa 60. évfordulóján történt megemlékezésekről; és a szokásos, U18-as és U23-as csapatok aktuális történéseiről szóló szekció sem maradt ki természetesen.

 

A Manchester United magyarországi követői a hivatalos magazint az alábbi linken rendelhetik meg: Katt ide!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!