Huddersfield Town 0-2 Manchester United

Romelu Lukaku két góljával jutott tovább az FA-kupa legjobb nyolc csapata közé a United.


Ahogy az várható volt, nem került be a kezdőcsapatba sem Eric Bailly, aki sérülésből épült fel, sem a két fiatal - Ethan Hamilton és Angel Gomes - akik tegnap pályán voltak a Chelsea elleni, U23-as mérkőzésen.

 

Ellenben a kezdőben szerepelt Michael Carrick és Scott McTominay is, valamint a védelemben Victor Lindelöf és Luke Shaw is.

 

Gyorsan vezetést szerzett a manchesteri gárda, a 3. percben Mata középről indította Lukakut, aki egy csellel lerázta magáról Schindlert, majd a rövid alsóba gurítva juttatta előnyhöz csapatát.

 

 

Sajnos a gyors gól nem tett jót a Unitednek, mely teljesen visszaállt védekezni, a hazaiak pedig mentek előre. Leginkább a jobb szélen támadtak, ahol Sanchez keveset segített a védekezésbe, így Shaw folyamatosan két emberrel találta szemben magát. Ezért Carrick és Matic is többször kénytelen volt kitolódni, hogy segítsen a bekknek, ezzel pedig középen nyíltak meg területek a Terrierek előtt.

 

Számos szöglet és beadás szállt a vendégek kapuja elé, melyeket azonban sikerült hatástalanítaniuk Smallingéknak. Átlövésekkel is próbálkozott a Huddersfield, leginkább Billing révén, ám Romero ezeket magabiztosan fogta.

 

Jól mutatta a meccs képét, hogy az első tíz percben 75%-ban birtokolta a labdát Wagner csapata, de a teljes félidőt tekintve is 60% körül járt a hazai labdatartás.

 

Azonban majdnem nagyobb hátrányba kerültek a félidő végén a kék-fehérek; Young iramodott meg az oldalvonal mellett, majd Matához passzolt, aki a kapust kicselezve az üres kapuba gurított. Friend játékvezető kérte a videóbíró segítségét, ami után les miatt érvénytelenítette a találatot.

 

 

Sőt, a félidő 50. percében Sanchez szabadrúgása után Matic gurított a jobb alsóba, de ezúttal sem lett gól, ismét les miatt.

 

Fordulás után kétszer is kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Huddersfield, ám a sorfal a helyén állt, bár a második után szögletet végezhettek el Schindlerék. A sarokrúgás azonban manchesteri gólt hozott - ugyanis Lukaku és Sanchez csodás kontrát indított el, a chilei remekül szöktette a belgát, aki nyakán egy védővel kapu felé rohant, majd a kapus mellett a hálóba lőtt, 2-0 a Unitednek!

 

 

A kétgólos hátrány visszavetette a hazaiakat, a United egyre nagyobb fölénybe került, és egyre kevesebb helyzetet engedett ellenfelének. Azonban a vendégeknél sem jöttek a komoly lehetőségek, leginkább a rossz utolsó passzok miatt. Lukaku próbálta megszerezni a mesterhármast jelentő harmadik találatát, ám lövését blokkolták a védők.

 

A 83. percben a két csere, Martial és Lingard hozhattak volna össze nagy helyzetet, de a francia passza után Jesse lövés helyett Lukakut akarta megjátszani, ami azonban nem sikerült neki.

 

Egy perccel később az éppen beálló Sabiri bólintott közelről a kapu fölé egy szögletet követően, nagyon egyedül maradt, de szerencsére nem sikerült szépítenie.

 

A manchesteriek végül kapott gól nélkül hozták le a találkozót és készülhetnek a Sevilla elleni BL-meccsre.

 

 

FA-kupa, 5. forduló
Huddersfield Town 0-2 Manchester United
John Smith's Stadium

 

Vezette: Kevin Friend

 

 

Huddersfield: Lössl, Kongolo(Malone 70.), Billing, Van La Parra(Sabiri 84.), Williams, Ince, Quaner, Mounie, Zanka, Schindler, Hadergjonaj(Smith 70.)
Nem használt cserék: Coleman, Whitehead, Hogg, Depoitre

 

United: Romero - Young, Lindelöf, Smalling, Shaw - Matic, Carrick, McTominay - Mata(Lingard 80.), Sanchez(Martial 75.), Lukaku(Bailly 93.)
Nem használt cserék: J. Pereira, Darmian, Hamilton, Gomes

 

Gólszerző: Lukaku 3', 55'

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!