Wayne: 19. bajnoki cím különleges lenne

Wayne Rooney beszélt a Manutd.com-nak és a United Reviewnak a szezonvégi versenyfutásról és a United rekordszámú bajnoki címhez való segítségeirõl.


Mit gondolsz, a legutóbbi, Arsenal elleni FA kupa gyõzelem adott mentális erõt a csapatnak a bajnoki versenyhez?
Igen, biztosan. Nehéz hetünk volt elõtte a Chelsea és Liverpool elleni mérkõzések miatt és tudtuk, ha legyõzzük az Arsenalt, akkor az nagy elõnyt adhat a bajnoki versenyhez. A szezon ezen szakaszában már folyamatosan jönnek a meccsek. A Wembleyben lejátszandó City elleni kupa elõdöntõ is nagy mérkõzésnek ígérkezik. Készültem a sorsolásra és biztos vagyok, hogy le tudjuk gyõzni õket. Motivált vagyok, hogy megnyerjük a sorozatot azok után, hogy két döntõt buktunk el. Azt hiszem, egész szezonban nagy esélyünk lesz erre.

A szezonban nagyon jól teljesítünk hazai pályán és igazi erõdöt alakítottunk ki az Old Traffordból...
Igen, jó volt a formánk. Mindig nyerni akarunk hazai pályán, de mindig hiszünk abban, hogy bárhol tudunk nyerni. Többször voltam már idegen öltözõben játékosként, tudom milyen félelmet érzel akkor, ha nem várhatsz segítséget a pálya szélérõl. Így minden hazai meccsünk elõtt megvan a pszichológiai elõnyünk és tudjuk, bárkit le tudunk gyõzni.

Hogyan értékelnéd Javier Hernandez elsõ, Vörös Ördögként eltöltött szezonját?
Csak szimplán megtesz mindent az elõrelépése ügyében. Õ egy kedves srác, aki állandóan mosolyog az öltözõben, a pályán pedig zseniális. Valami természetes ösztöne van a gólszerzéshez és ami nagyon meglepett minket, az az, mennyire jó fejjel is. Az edzések után még sokat marad a pályán és gyakorol.

 

 



 

És az ismét egészséges Antonio Valencia is sokat segíthet a szélen a játékával...
Talán én vagyok a legboldogabb a csapatban, hogy ismét láthatom a pályán. Úgy néz ki, mint aki nem is volt távol a pályától. Nanival az egyik és Antonioval a másik szélen fantasztikus, mert mindketten mást tudnak adni a játékhoz. Nani sok gólt készített elõ, aki inkább cselez és lõ, míg Antonio sokkal inkább fókuszál arra, hogy lehúzza a vonalig a labdát, majd onnan belõje kapu elé. Ez egy jó keverék számunkra.

Amikor a szezon ezen szakaszába jutsz te idegesebb vagy, vagy inkább ízlelgeted a kihívást?
Ebben a szakaszban minden meccset vársz és élvezned kell, fõleg ha trófeákért is küzdesz a csapatoddal. Nagyon izgalmas a szurkolóknak és a játékosoknak is azt tudni, hogy már csak néhány hét van hátra addig, hogy esetleg kupával vagy kupákkal gyarapodik a csapat.

A 19. bajnoki cím megszerzésére vajon többet gondolnak a szurkolók, mint a játékosok?
Nem, ez biztosan egy olyan dolog, amire már rengeteget gondoltam. Liverpoolból származom, Everton szurkolóként nõttem fel és annak a csapatnak a részeként szerepelni, amelyik megelõzi a Liverpoolt és megnyeri 19. bajnokságát nagyon nagy érzés lenne nekem is, játékosoknak és a szurkolóknak is. Tudom, hogy minden Everton rajongó is ezt szeretné és a célunk az, hogy megszerezzük.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!