Lindelöf: Már fejlődtem a Unitedben

Victor Lindelöf úgy érzi, a Manchester Unitednél eltöltött első nyolc hónapja alatt jobb játékossá vált.


A svéd védő a Benfica együttesétől igazolt az Old Traffordra a nyár folyamán, és saját beismerése alapján is időbe telt számára, mire alkalmazkodni tudott az angol futball kőkemény világához.

 

Mindazonáltal Eric Bailly bokasérülését követően novemberre állandó tagságot vívott ki magának a kezdőcsapatban, a Vörös Ördögök legutóbbi három mérkőzésén pedig Chris Smallinggal párt alkotva csak egyetlen gólt engedélyeztek az ellenfélnek.

 

"Mindig örülök, ha a csapat segítségére lehetek" - kezdte Lindelöf az MUTV-nek Crystal Palace elleni bajnokit felvezető műsorban, amely mérkőzés egyébként minden sorozatot figyelembe véve már a 24. lehet számára a szezonban, amelyen pályára lép.

 

"Játékosként mindenki folyamatosan a pályán akar lenni, ez pedig az elmúlt mérkőzések során sikerült is számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy a pályán tudok hozzátenni a csapat teljesítményéhez."

 

Amikor arról kérdezték, milyen volt az elmúlt hónapok alkalmazkodási folyamata, Lindelöf így folytatta:

"Szerintem jól alakult. Bárhova menne az ember, mindenhol időbe telne, míg felvenné az adott hely ritmusát, de jól érzem magamat."

 

 

"Mindennap keményen dolgozom, mindezt pedig azért teszem, hogy a csapatot segíthessem. Mindig megpróbálom magamat adni a pályán és azzal előrukkolni, amiben igazán jó vagyok."

 

"Természetesen azt gondolom, hogy jobb játékos lettem, mióta itt játszom. Alapvetően ugyanaz a típusú játékos vagyok, mint voltam mielőtt ideigazoltam volna, úgyhogy most csak megpróbálok a játékomnak azokon a részein fejleszteni, amiben már alapvetően is jó vagyok. Szerintem minden egyes nap fejlődök."

 

Futball szempontjából 23 életévével még mindig relatíve fiatalnak mondható Lindelöf, aki szerint a napról-napra való fejlődése a United sokat megélt sztárjaival való együtt szereplés és a José Mourinhoval való közös munka kombinációjának köszönhető.

 

"Szerintem ez egy vegyes dolog" - tette hozzá.

 

"Rengeteg jó játékos van a csapatunkban, akikkel minden egyes napon együtt edzek, de a keret minden egyes tagjától lehet tanulni. Aztán persze ott van az edzői stáb is, akik szintén nagyon sokat segítenek nekem és a csapatnak egyaránt a hétköznapokban."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!