Mourinho: Hiszünk Rashfordban

José Mourinho dicshimnuszt zengett Marcus Rashfordról a Manchester United ma esti, Crystal Palace elleni bajnokiját megelőzően.


A 20 éves játékos minden sorozatot figyelembe véve már 38 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben ebben a szezonban, amelyek során 10 góllal és 8 gólpasszal járult hozzá csapata teljesítményéhez. Amikor Rashford fejlődéséről kérdezték a Palace elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján, Mourinho pozitívan és a saját nevelésű játékos sokoldalúságát kiemelve nyilatkozott.

 

"Az a jó dolog Marcusban, hogy mindhárom támadó pozícióban képes játszani, így, még ha nem is kezd, azzal is biztonságérzetet nyújt számomra és a csapatnak is, hogy ott ül a kispadon" - kezdte a portugál menedzser.

 

"Marcus fantasztikus fiú. Két lábbal a földön áll, emellett pedig azt biztosan állíthatom, hogy a klubnál mindenki szereti őt és hisz benne. A jövőben is megfogja kapni a lehetőséget arra, hogy folytathassa fejlődését."

 

Rashford nem volt a kezdőcsapat tagja a január végi, Yeovil Town elleni 4. fordulós FA-kupa összecsapás óta, Mourinho azonban visszautasított minden olyan találgatást, amely szerint ez negatív befolyással lehet az angol válogatottbeli szereplésére a nyári világbajnokságon.

 

 

"Ha a szövetségi kapitány bízik benne, akkor be fogja válogatni" - tette hozzá.

 

"Nem számít az, hogy játszik-e, vagy éppen sem."

 

"Senkit nem tudok [szóban] biztosítani semmiről. A legfőbb biztosíték Marcus számára az, hogy [ha bevethető] mindig a pályára küldöm. Egyetlen olyan mérkőzésünk se volt a szezon során, hogy ne kezdett volna, vagy ült volna a kispadon."

 

Múlt szerdán volt a második évfordulója annak, hogy Rashford bemutatkozhatott a Premier League-ben, amely ráadásul igencsak emlékezetesre sikerült, ugyanis a 18 éves játékos duplájával győzte le akkor a United az Arsenalt 3-2-re az Old Traffordon.

 

Ráadásul csak három nap telt el azután, hogy az FC Midtjylland elleni Európa-liga mérkőzésen szintén duplázott a felnőtt futball színpadán való debütálásakor, Mourinho pedig úgy érzi, a saját nevelésű támadó néha ennek a korai sikernek válik az áldozatává.

 

"Mivel Marcus ilyen korán hatást tudott gyakorolni a csapatra, az emberek valószínűleg azt várják tőle, hogy még többet játsszon, és még több gólt szerezzen, mint ahogy eddig tette, és a teljesítménye is még jobb legyen. Ez viszont nem egyszerű."

 

"Ebben az életkorban több mint elég az, amit ő letesz az asztalra, az a tapasztalat pedig, amelyet minden egyes szinten begyűjt, több mint boldogsággal tölt el bennünket, ha a jövőjére gondolunk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League 29. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!