Mourinho: Csodálatos mérkőzés volt

Jose Mourinho elmondta véleményét a hétfő esti mérkőzésről, melyen hatalmas küzdést mutatott csapata, így tudta legyőzni a Crystal Palace-t. A menedzser csodálatos meccsként és nagyon fontos győzelemként titulálta az összecsapást.


A Vörös Ördögök 0-2-ről álltak fel, végül a második játékrészben megfordították az eredményt. A döntő találatot Nemanja Matic szerezte egy elképesztő, távoli lövéssel a találkozó utolsó pillanataiban. Ez volt a középpályás első gólja új csapatában.

 

Ez a drámai siker egymás után a második fordításos győzelme volt a manchesterieknek, akik előtte a Chelsea-t győzték le 2-1-re az Old Traffordon.

 

MINDIG HISZEM, HOGY NYERHETÜNK
"Úgy vélem, a Palace gratulációt érdemel, mert egy ilyen meccshez két csapat kell. Azt mondanám, három csapattal zajlott, mert a játékvezető azon volt, hogy megtartsa a játék intenzitását. Nehéz összecsapás volt számomra, mert a gárdám rengeteg hibával játszott. A második félidőben nagyon jó minőségű focit játszottunk, de sok védelmi hibát vétettünk. Nem szeretem, mikor a csapataim elveszítik szervezettségüket, de ez egy csodálatos meccs volt, egy nagyon fontos győzelem. A második góljuk még nehezebbé tette számunkra a dolgokat, ám Chris Smalling gólja nagyon fontos volt. Mindig hiszem, hogy nyerni tudunk. Ilyen leszek, amíg élek."

 

A JÁTÉKOSOK HIHETETLEN HOZZÁÁLLÁSSAL JÁTSZOTTAK TOVÁBB
"Az a botrányos, gyerekes második gól mindent megváltoztatott. De a játékosok megtartották kiváló hozzáállásukat. Juan Mata területeket talált bent, Marcus Rashford a bal szélen vitte magával a jobb bekkjüket, így nagyobb területek nyíltak meg középen. De mindig kell egy kis szerencse, hogy megnyerj egy meccset az utolsó percekben."

 

MIT MONDOTT A SZÜNETBEN?
"A felét sem tudom elmondani, mert akkor túl sok sípolás lenne a televízióban. De azt elmondhatom, hogy volt, ami a taktikai pozícionálásról szólt. Nagyszerű érzést ad az, hogy 0-2-ről nyerni tudtunk idegenben, egy olyan csapat ellen, mely nagyon elszánt a pontok megszerzése érdekében."

 

KOCKÁZTATNI KELLETT
"Jól játszott Marcus, azonnal veszélyes helyzeteket alakított ki és nagyobb réseket nyitott a védők között. A támadóink behatolhattak ezekbe a résekbe, így helyezkedési szempontból jól jött számunkra, aztán pedig az őrületes jobb bekk megoldás is fontos volt. Kockázatot kellett vállalnunk, így Jesse Lingard került jobb bekk posztra, ami így őrületes volt, hiszen azt hozta, hogy hibát véthet védekezésben, de közben plusz egy embernek is számított, aki más területeket támadhat. Ez szerintem nehezen megoldható volt számukra [a Palace számára], látta ezt Roy, amire azzal válaszolt, hogy Sorloth kikerült szélre és próbálta védeni őt, nagyon agresszív volt, ám Juan Mata érkezett bentre, úgyhogy azt gondolom, sok gondot okoztunk nekik a második félidőben."

 

 

ELISMERÉS A PALACE MENEDZSERÉNEK
"Roy Hodgson elismerést érdemel, mert a meccsre kitalált terve agresszív és erős volt. Volt egy célja és mindig tudta, mikor támadjon direkt labdákkal. Nagyon jó volt. Általában a győztes kap elismerést, de azt hiszem, Roy érdemli azt."

 

SEMLEGES SZURKOLÓK ÉLVEZTÉK AZ INTENZÍV JÁTÉKOT
"Roy nagyon jó volt, ezért nem is akarom a játékosaimat hibáztatni, vagy azt mondani, rosszul kezdtük a meccset. Rossz volt a rajtunk, mert az ellenfél jó volt és egy ilyen találkozó csak akkor születik, ha mindkét gárda jó, a játékvezető pedig remek, és nem tudom, tévedett-e bármiben is, de az volt a célja, hogy menjen a játék, nem akarta szétfújni a mérkőzést. Így a játék intenzív, gyors volt, amiből a bíró is nagyban kivette a részét. Nem örülök a hibáknak, amiket vétettünk, de otthon, a képernyők előtt ülő, semleges szurkolók szerintem élvezték a találkozót."

 

A GYŐZELEM JÓ HELYZETBE HOZOTT
"Második helyen akarunk végezni, de hatalmas a nyomás rajtunk azért, hogy a top 4-ben végezzünk. Most az egy pont jó volt ma nekünk, 0-2 után."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!