Justin Kluivert felfedte Mourinho ajánlatát

Justin Kluivert végre elárulta, hogy mit mondott neki Jose Mourinho a tavalyi Európa-liga döntő után.


A tavalyi szezon végén a Manchester United az Ajax csapatát múlta felül az Európa-liga döntőben, a díjátadó után a média már akkor felfigyelt egy beszélgetésre, amely Mourinho és a 18 éves Justin Kluivert között zajlott a pályán.

 

A portugál tréner a fiatal játékos édesapjával már dolgozott együtt a Barcelonánál 1998-ban, amikor Louis van Gaal segítőjeként dolgozott. Justin 1999-ben született, amikor édesapja, a legendás Patrick Kluivert megszerezte az első La Liga győzelmét.

 

Mourinho két évet töltött Spanyolországban a holland csatárral, majd a Benficánál kapott edzői állást 2000-ben, viszont a csatár fiára még az Európa-liga döntőben is emlékezett.

 

"Azt mondta nekem, hogy nagyon jó újra találkozni ilyen hosszú idő után, hiszen már ismert gyerekkorom óta. És azt hozzátette, hogy nagyon örül a teljesítményemnek" - mondta Justin Kluivert a FourFourTwo-nak.

 

"Egyik legnagyobb sikerem volt, hogy pályára léphettem a döntőben, habár nem szerepelhettem kezdőként. Ez egy egyedülálló és különleges alkalom volt, amelyet nem túl gyakran tapasztal az ember."

 

Kluivert menedzsere jelenleg Mino Raiola, akinek több kliense is a United csapatában szerepel, ezért nem csoda, hogy a média már akkor felkapta a hírt, miszerint a fiatal játékos Mourinho csapatában köthet ki.

 

 

A fiatal csatár most felfedte, hogy mit is beszélgetett a portugál trénerrel a díjátadó után.

 

Mourinho: "Te! Akarlak téged! Te egy 'special one' vagy."

 

Kluivert: "Úgy hallottam, te is."

 

Mourinho: "Igen, én vagyok a 'Special One'."

 

Kluivert: "Csináljunk egy különleges igazolást."

 

Mourinho: "Még egy szezon."

 

Kluivert: "És?"

 

Mourinho: "És akkor Manchesterbe költözöl. Te leszel a csatárom."

 

Kluivert: "Oké."

 

Mourinho: "Még egy szezon, hogy csillogj az Ajaxnál. Utána történelmet csinálunk együtt."

 

Kluivert: "Igen. Alig várom már."

 

 

 

A holland legendának, Patrick Kluivertnek lett volna lehetősége 1998-ban a Vörös Ördögökhöz igazolni, hiszen Sir Alex Ferguson szívesen látta volna a csapatban, azonban a játékosnak csupán egy angol csapat volt szimpatikus akkoriban.

 

"Számomra akkoriban csupán egy klub volt Angliában, az pedig az Arsenal" - mondta Kluivert 1998-ban, majd a Barcelonához igazolt. Ferguson pedig az Aston Villa csatárát, Dwight Yorke-t szerződtette helyette, aki 29 találatot szerzett a legendás 1999-es évben, amikor a United triplázni tudott.

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!