Mourinho a tökéletes eredményt élteti

A Manchester United menedzsere, José Mourinho megosztotta véleményét csapata szombati, 2-1-es Liverpool elleni hazai győzelmét követően a sajtó képviselőivel.


Egy tökéletes nap?

"Egy tökéletes eredmény ez számunkra. Három pontot szereztünk, amely nagyon fontos, de hogy tökéletes teljesítménnyel-e? Ilyen messzire nem merészkednék, hogy ezt mondjam. A tökéletes jelzőt, csak az első félidő alakulására használnám, mert ott megvolt a lehetőségünk arra, hogy agresszívek, direktek, gyorsak és intenzívek legyünk, illetve hogy gólokat szerezzünk. Akár többet is - ha bemegy [Juan] Mata lövése, akkor az lehetett volna a harmadik, és nem mellesleg egy fantasztikus gólunk. A második félidő teljesen más mérkőzést hozott, mi pedig alkalmazkodtunk ehhez."

 

Működött a taktika

"Opciókat biztosítottunk a játékosainknak. Különböző opciókat. Nem vagyok egy olyasfajta mechanikus edző, aki megmondja, hogy A játékos passzoljon B-nek, majd B játékos C-nek, C pedig D-nek. Sokkal inkább arra készítem fel a játékosaimat, hogy a mérkőzés alakulásának megfelelő döntést hozzanak. Különböző lehetőségek vannak az eszköztárukban. Például ezen a meccsen operálhattunk hosszú labdákkal McTominay felé, vagy éppen ki is húzhattuk őt a szélre, hogy megverje a levegőben Andrew Robertsont. Romelu Lukaku biztos volt benne, hogy ő felül tud kerekedni Dejan Lovrenen a levegőben."

 

Összteljesítmény

"A legfontosabb dolog a győzelem és a három pont. Ettől eltekintve az olyan csapatok ellen, mint a Liverpool, nem lehet győzelmet szerezni, ha nem játszol jól. Szerintem az első félidőben nagyon erősek, agresszívek voltunk, előremutató játékkal, és amikor lehetőségünk volt, akkor gólt is tudtunk szerezni. A második játékrészben a Liverpool sokkal jobban uralta a meccset, de ez igazából egy veszély nélküli dominancia volt a részükről. Bizonyos mérkőzéseken David de Gea fenomenális védéseire van szükségünk, ezen a meccsen azonban egyetlen fontos védése se volt. Úgyhogy a második félidőben kontrollálni tudtuk a Liverpool dominanciáját."

 

 

Csalódott szurkolók Rashford lecserélése miatt

"Mint tudják, a szurkolók azt csinálnak, amit akarnak. Engem egyáltalán nem bánt ez a reakció. Az sokkal inkább bánt, amit egy 20 éves srácnak, McTominaynak kellett elviselnie úgy, hogy folyamatosan jó döntéseket hozott. Arra akarták késztetni, hogy rossz döntést hozzon. Amikor egy fiatal srác úgy dönt, hogy megtöri a mérkőzés intenzitását, és megtartja a labdát sem mint elveszti, majd hátrapasszol, azzal megoldást talált arra, hogy az ellenfél térfelén tartsuk a labdát. Ez volt a megfelelő megoldás, de sok tapasztalt és klasszis játékos nem így tett volna. Az én döntéseim ellen a szurkolók reagálhatnak - ez nem probléma."

 

Rashford lecserélésének oka

"Hallottam, hogy Gary Neville [a Sky Sportson] azt kérdezte, hogy Marcus Rashfordnak nem kellett volna esetleg piros lapot kapnia, és féltem, hogy a játékvezető is nézi a közvetítést a félidőben! Amikor mi sokkal védekezőbb felfogásban játszottunk a második félidőben, és ezzel együtt a Liverpool pedig nyomás alá helyezett minket, akkor sokkal többször terelték a játékot a pálya közepe felé, és a játékosaik is oda lettek mozgósítva. Ashley Youngnak is beljebb kellett húzódnia, ami azzal járt együtt, hogy Marcus Rashfordnak kellett levédekeznie az Alexander-Arnold előtti folyosót sárga lappal és a rajta lévő nyomással. Döntésemmel egy olyan játékost hoztam be a helyére, aki eggyel több szabálytalanságot követhetett volna el adott esetben Alexander-Arnolddal szemben."

 

Bailly megsérült?

"Nem tudom. A teljesítménye fantasztikus volt. Parádés gól volt! [nevet] Hihetetlen szellemiségéről tett tanúbizonyságot azáltal, ahogyan megbirkózott az öngólja okozta teherrel és a sérülésével, ami természetesen eléggé fájdalmas lehetett. Ez az az Eric, akit imádunk!"

 

Utolsó szó

"Őszintén szólva egy kicsit elfáradtam. Kedden meccsünk lesz [a Sevilla ellen]. Nyertünk és nem érdekel az emberek mit mondanak. Három pontot és nagyon fontos győzelmet szereztünk, a fiúk boldogok, így én is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!