Mourinho: Amiért Rashford kezdett

A Manchester United menedzsere, José Mourinho magyarázatot adott arra, miért jelölte a kezdőbe Marcus Rashfordot a Liverpool elleni nagy rangadóra.


Rashford első 2018-as kezdőként való pályára lépése a bajnokságban azt eredményezte, hogy ő szerezte csapata mindkét gólját a Mersey-partiak felett aratott édes siker során, a portugál szakember pedig elmondta, a saját nevelésű játékos zárt ajtók mögött, edzésen nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki helyét csapata baloldalán. 

 

Azt követően, hogy már a Crystal Palace elleni félidőben történő beállásával is azonnal hatással tudott lenni csapata játékára, az angol válogatott támadó kapcsán elmondható, hogy újra kezdi megtalálni legjobb formáját a szezon egyik legfontosabb időszakára.

 

"Két gólt szerzett nagy mérkőzésen, klasszis ellenfél ellen" - kezdte Mourinho.

 

"Természetesen az ő teljesítménye volt a sikerünk alapja. Nagyon jó dolog, hogy az első helyzetét rögtön gólra tudta váltani, mert szerintem ilyen az elmúlt két hónapban nem fordult elő vele."

 

"Ezt egy kicsit az önbizalma is megsínylette. Ma talán ez egy kicsit váratlan volt tőle, de mi bíztunk benne. Úgy éreztük, hogy ez a mérkőzés megfelelő lesz a képességeinek. Mindez arra vezethető vissza, hogy az edzésen nagyon jó benyomást tett, és néha ez elégnek bizonyul. A média és a szurkolók véleménye nem azon alapul, hogy mi történik a mérkőzéseken kívül, mert nincsenek ott az edzéseken. Nem tudják mi történik és a játékosok milyen jók vagy éppen gyengék az edzésen."

 

"Az önbizalma, a hangulata és az érzései mind-mind pozitív irányba változtak az elmúlt hetek során. A Palace ellen vesztésre álltunk, úgyhogy a félidőben azonnal beállítottam. Ma nagyon pozitívak voltak a megérzéseim, ezért [Alexis] Sanchez középen játszott, hogy segíteni tudja [Romelu] Lukakut, ezzel együtt pedig megállítsuk [Emre] Cant vagy [Jordan] Hendersont, játsszon bármelyikük is a 6-os posztjukon."

 

"Azt gondoltam, hogy Marcus sebessége nagyon fontos lehet számunkra. Emellett Martial sérülése miatt az a kérdés se merült fel, hogy melyiküket válasszam. Egyértelmű választás volt."

 

 

Ez egy olyan délután volt, amely még sokáig emlékezetes marad Rashfordnak, aki a klub ranglétráját végig járva mára már a csapat egyik húzóneve.

 

"Ez jó volt Marcus számára, ahogyan nekünk is" - tette hozzá.

 

"Szerintem ez nagyon különleges volt neki. Ő egy helyi fiú, de ezt valószínűleg Önök sokkal jobban tudják, mint én. Helyi srác, a klub akadémiájáról, az pedig hogy gólt lő a Liverpoolnak az Old Traffordon, nagyon különleges számára."

 

"Ha megválaszthatná, hogy mely csapat hálóját veszi be a legszívesebben, akkor egészen biztos vagyok, hogy a Liverpoolt mondaná." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!