Mourinho: Nem számít már a Pool elleni győzelem

A Manchester United menedzsere, José Mourinho szerint a Liverpool elleni élvezetes győzelem semmit se fog érni, ha csapata ezt nem tudja újabb sikerekre váltani az eheti két fontos kupamérkőzésen.


A sok csatát megélt szakember teljességgel tisztában van a modern futball természetével és ismételten kiemelte a kieséses rendszerű összecsapások fontosságát - kezdve a keddi, Sevilla elleni Bajnokok Ligája visszavágóval.

 

A spanyolországi első mérkőzésen született gól nélküli döntetlent követően a Vörös Ördögöknek óvatosnak kell lenniük, nehogy gólt kapjanak Vincenzo Montella együttesétől hazai pályán, és ugyanolyan hangos Old Traffordra lesz szükségük, mint amilyet a Mersey-partiak ellen megtapasztalhattak.

 

A keddi összecsapást követően, ahol a tét a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc csapata közötti hely biztosítása lesz, a Brighton & Hove Albion látogat majd az Old Traffordra szombaton az FA-kupa negyeddöntőjében. A sorozat ezen körétől kezdve már nincsenek újrajátszások, így az Álmok Színházában kell döntésre jutnia a csapatoknak az elődöntőbe továbbjutó csapat kilétét illetően.

 

Mivel már a szezon utolsó harmadában járunk, egyetlen botlás is szertefoszlathatja a csapat trófeákról szövögetett álmait, a menedzser pedig tudja, hogy a nyomás a színtérrel együtt jár.

 

"Szerintem a modern futballban napról-napra élünk" - kezdte José.

 

 

"Hétről-hétre, mérkőzésről-mérkőzésre. Kedden mérkőzésünk lesz és el tudom képzelni, hogy ha kikapunk a Sevillatól, akkor mindenki el fogja felejteni azt, amit az elmúlt hetekben elértünk."

 

"Ez a modern futball. Ebben a környezetben kell érvényesülnünk és meg kell ezzel birkóznunk. Igen, legyőztük a Chelsea-t, az Arsenalt, a Liverpoolt és a Tottenhamet. A top 6-ból csak a Manchester City ellen nem tudtunk nyerni eddig. De ez a futballban semmit nem jelent, mindennap bizonyítanunk kell."

 

"A Sevilla és a Brighton meccs sokkal fontosabb most, mint a Liverpool volt. A Liverpool elleni egy nagy rangadó, egy közeli kihívónk a legjobb négy helyért folyó harcban, de ezzel még semmi nem dőlt el. Még nyolc forduló van hátra a bajnokságból, azaz 24 pontot lehet szerezni. A Sevilla ellen élet-halál harc lesz. A Brighton ellen szintén. Ezek sokkal fontosabb meccsek lesznek, mint a Pool elleni."

 

A menedzser arról is beszélt, hogy Paul Pogba az ősi rivális elleni mérkőzés előtti edzés utolsó pillanatában szenvedett sérülést, így bizonytalan az ő és Bailly játéka is hét közben, aki a hétvégi harcban sérült meg.

 

"Pogba sérülése?" - kérdezett vissza.

 

"Az edzés utolsó pillanatában egy játékostársával való kontaktus során szedte össze. Ha egy perccel korábban fejezem be a gyakorlást, akkor nem történhetett volna meg."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 2. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!