Mourinho reakciója a BL-búcsúra

José Mourinho elmondása szerint a Manchester Unitednek hamar túl kell tennie magát azon, hogy kedden este búcsúzni kényszerültek a Bajnokok Ligájából a Sevilla elleni vereséggel.


A második Sevilla gól gyakorlatilag lehetetlenné tette a továbbjutást

"Egy mérkőzésen mindig nagyon fontos az első gól megszerzése - nem csak az első mérkőzésen született eredmény [gól nélküli döntetlen], hanem az összecsapás jellege miatt is [Bajnokok Ligája nyolcaddöntő]. Az első perctől kezdve megpróbáltunk agresszíven és intenzíven játszani, és sok hasonlóságot véltem felfedezni a mostani és a szombati, Liverpool elleni mérkőzés kezdésében. De aztán nem tudtunk gólt szerezni, a Sevilla progresszívan tartotta a labdát, eldugták előlünk és jól irányításuk alatt tartották az események alakulását. Ennek ellenére az első félidőben nem voltak problémáink. A szünet után voltak jó lehetőségeink a gólszerzésre. Jól és veszélyesen tudtuk több alkalommal is megközelíteni a tizenhatosukat. Gólt viszont ők szereztek és attól a pillanattól kezdve minden sokkal érzelmesebbé és nehezebbé vált, a második találatuk pedig gyakorlatilag lehetetlenné tette a továbbjutást."

 

Nagyon nehéz volt

"Egy jó csapat ellen mindig nehéz mérkőzést játszani. Az első gól nagyon fontos volt a mentalitásuknak, különösen pszichológiai szempontból. A csapatunk jól kezdett, de hiányzott a gól. Az első félidőben mindent irányításunk alatt tartottunk. A Sevilla több, mint boldog lehetett a 0-0-s félidővel, pontosan erre is játszottak. A második félidőben voltak lehetőségeink, veszélyes helyzeteink, de előbb szereztek gólt nálunk. Azután már a szakadék szélén táncoltunk és minden nagyon nehézzé vált. Lehet gólt kapni, ha több a hátralévő idő. Tegnap a sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy számítottam arra tőlük, hogy ilyen lesz a hozzáállásuk. Engedték, hogy a mérkőzés eljusson egy olyan periódusba, amely már nagyon veszélyes ránk nézve, majd gólt szereztek. Azután már minden nehéz volt, különösen azért, mert már nem volt időnk visszahozni magunkat a mérkőzésbe."

 

 

Semmi baj nem volt a csapat hozzáállásával

"Mindig több minőséget és mozgást szeretnénk, de a játékosok teljesen szabad kezet kaptak és voltak jó helyzeteink. Az egyik ilyent igen közelről láttam, amikor az első félidőben Antonio Valencia, Jesse Lingard és Marcus Rashford olyan szituációt dolgozott ki, amelyeket az edzéseken is gyakorlunk és amiket el is várunk tőlük. Voltak jó szituációk és időszakok számunkra. Nem gondolom, hogy az egész mérkőzést irányítottuk volna, mert ezt az ellenfél tette meg, de azt sem mondom, hogy baj lett volna a játékosok hozzáállásával, vagy a játékhoz való kedvével."

 

Örül a játékosok szomorúságának

"Természetesen mindenki szomorú, én pedig közöltem az öltözőben a játékosaimmal, hogy ennek örülök. Nagyon örülök. Viszont nincs sok időnk a szomorkodásra. Szombaton meccsünk lesz, és remélhetőleg az edzőpályára visszatérve a játékosok koncentráltan fognak dolgozni, hogy felkészüljünk a következő megmérettetésünkre. A Sevilla és a Brighton elleni meccseink előtt elmondtam, ha nyerünk, akkor továbbjutunk, ha nem, akkor kiestünk."

 

Gyorsan tovább kell lépnünk

"Igen [az FA-kupa megnyerése és a legjobb négy között végzésnek kell a célunknak lenni]. De egy olyan fantasztikus csapat, mint a Tottenham, pontosan ugyanilyen célokkal rendelkezik. A Liverpoolnak ott van még a Bajnokok Ligája, de nem érdekeltek már az FA-kupában. Ilyen a futball, ilyen az élet. Veszítettünk, holnap pedig új nap kezdődik. Nincs időnk a drámázásra. Dolgoznunk kell, mert szombaton újabb fontos meccsünk lesz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!