Rojo álma folytatódik

Marcos Rojo exkluzív interjút adott a MUTV-nek a Manchester Uniteddel aláírt új szerződését követően, amelyben az elmúlt négy, emlékezetes évre való visszatekintés mellett szóba kerültek a jövővel kapcsolatos reményei is...


Gratulálunk Marcos, mennyire tölt el boldogsággal, hogy új szerződést írhattál alá?

Nagyon boldog vagyok a szerződésem megújítása miatt. Nagyon keményen dolgoztam ebben az évben, hogy felépüljek sérülésemből, és újra megfelelő erőnléti állapotban lehessek ahhoz, hogy a csapatomat segíthessem. Úgyhogy az új szerződésem aláírása egy nagyon boldog pillanat nekem és az egész családomnak is.

 

Mi az ebben a klubban, amely arra késztet téged, hogy ennyi éven keresztül itt akarj játszani?

A klub mérete és formátuma, illetve hogy mennyire hatalmasak is ezek. Lenyűgöző dolog minden héten ebben a csapatban, a vörös mezt viselve játszani. Nehéz ezt szavakba önteni, nagyon egyedi dolog ez számomra. Gyerekkorom óta ez volt az álmom, és már négy éve ezt élhetem meg, amely nagyon boldoggá tesz.

 

Miként tekintenél vissza az itt eddig eltöltött időszakodra?

Ez a négy év az eddigi karrierem legjobb időszaka volt. Mintha csak egy pillanat lett volna, úgy elillant, és mintha csak tegnap írtam volna alá a szerződésemet a Uniteddel. Rengeteg minden történt ez idő alatt, trófeákat nyertünk, döntőkben és nagy mérkőzéseken szerepelhettem. Ezek az élmények az egész karriered és életed során megmaradnak. Egy játékos számára a lehető legjobb érzés, amikor egy ilyen nagy klubban ennyi mérkőzésen szerepelhet.

 

Számos emlékezetes pillanatot élhettél át Unitedes karriered során, de mi lenne az, amit választanál, ha csak egyet emelhetnél ki ezek közül?

A 2016-os FA-kupa döntő lenne az. Különleges volt azon a mérkőzésen játszani és magasba emelni utána a trófeát. Hatalmas élmény volt. Sajnos az előző szezonban sérülés miatt nem lehettem ott a pályán az Európa-liga döntőjében. Fájdalmas, de egyben olyan érzés volt, amelyből az egész karrieredre kiható tanulságot lehet levonni. A sérülés nagyon rossz pillanatban érkezett számomra, mert jó formában voltam abban a szezonban.

 

 

Abban azért reménykedhetsz, hogy még számtalan hasonló élményben lehet részed...

Biztos vagyok benne, hogy lesz is. Ezért írtam alá az új szerződésemet, és ezért szeretnék továbbra is ennél a nagyszerű klubnál játszani. Nagy hittel és önbizalommal rendelkezem a klubnál dolgozó emberek és természetesen a szurkolók irányába is, akik folyamatosan a támogatásukról biztosítanak. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért. Egyértelműen meg vagyok róla győződve, hogy még számtalan trófea és nagyszerű pillanat vár ránk az itt töltendő időm alatt.

 

A szezon végéhez közeledve mennyire szeretnél már újra a pályán lenni?

Rengeteg nagy mérkőzés vár még ránk. Alig várom, hogy újra 100 százalékos erőnléti állapotba kerüljek és a csapat segítségére legyek a pályán. Hihetetlenül szenvedek, hogy újra magamra húzhassam a United mezét és játszhassak. Nagyon keményen dolgozom azért, hogy erre minél hamarabb újra sor kerülhessen.

 

 

Aztán persze kezdődik majd a világbajnokság is. Mit gondolsz a 2018-as, oroszországi világeseményről?

Kétségkívül a célom nem más, mint hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszatérjek a Unitedben, és hogy jól is teljesítsek, mert így a szezon végeztével ott lehetnék a világbajnokságon. Amint klub szinten befejeződik a szezon, az első számú személyes célom a világbajnoki szereplés kivívása lesz. Hihetetlen dolog a hazádat képviselve játszani. Az előző világbajnokságon, leginkább a balszerencsének köszönhetően, elveszítettük a döntőt. Remélem, hogy ezúttal szerencsésebben alakul a csapat sorsa, és minden argentin ember együtt ünnepelheti majd a csapattal a világbajnoki címet. A hazámban ez nagyon fontos mindenkinek.

 

Argentína nagyszerű kerettel rendelkezik, így nagyon jó csapatnak kell lenni ahhoz, hogy legyőzzön valaki titeket...

Rengeteg erős kerettel és csapattal rendelkező ország is ott lesz majd. De nekünk olyan csapatunk van, amely tele van olyan játékosokkal, akik Európában és otthon, Argentínában is csapatuk legkiemelkedőbb sztárjai. Mi nagyon hiszünk a játékosainkban és a játékstílusunkban, úgyhogy önbizalomban nincs hiány. Mindazonáltal azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Rengeteg nagyszerű válogatott van, tele sztárokkal, hiszen ez a világbajnokság lesz, ahol a legjobbak mérik össze erejüket. Kemény küzdelem lesz, de hiszünk magunkban és nálunk játszik a világ legjobb játékosa is [Lionel Messi], akik pedig magukra ölthetik az argentin válogatott mezét, azok mind teljes szívvel és odaadással teszik majd ezt meg.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!