Mourinho szenvedélyes sajtótájékoztatója

José Mourinho eltökélt hangulatban beszélt a sajtó képviselőinek pénteken délután, a szombat esti Brighton & Hove Albion elleni FA-kupa negyeddöntőt megelőzően.


Elégedett a játékosok reakciójával a Bajnokok Ligája kiesést követően

"Természetesen, már jobban vagyok. Boldog vagyok azért, amit láttam a játékosokon a mérkőzés után. Örültem, hogy szomorúak és csalódottak voltak. Örültem, mert így ugyanazon az oldalon állunk, és örömmel láttam, hogy a fiúk arra az oldalra álltak, ahova én is, mert nincsen sok időnk a szomorkodásra."

 

A játékosok profi módjára viselkedtek

"Nagyon jól edzettünk, mint mindig. Mi mindig nagyon, de nagyon jól edzünk, úgyhogy nem volt arra szükség, hogy jobb edzésmunkát végezzünk, mint korábban. A megérkezésem első napjától a professzionalizmus, a lelkesedés és a szervezettség jellemzi minden egyes edzésünket, a játékosok hihetetlenül fantasztikus munkát végeznek."

 

Minden mérkőzés fontos

"Minden mérkőzés fontos. Túlzottan tárgyilagos voltam, amikor azt mondtam, hogy a Sevilla meccs fontosabb, mint a Liverpool elleni volt. Azt akartam ezzel csak kifejezni, hogy néhány ember, szurkoló számára csak a Liverpool meccs számít, és számukra akár a szezon összes mérkőzésénél fontosabb lehet. De nekem minden összecsapás más és minden mérkőzés fontos."

 

 

A szurkolóknak joguk van a véleményükhöz

"A szurkolóknak azt tudom mondani, hogy a szurkoló mindig szurkoló marad, így joga van a véleményéhez és a reakciójához. De van itt valami, amit én 'futball örökségnek' hívok. Megpróbálom lefordítani portugálról, amelyet majdnem tökéletesen beszélek, angolra, amelyet viszont távolról sem, de a szó szerinti fordítása 'futball örökség' lenne, és azt jelenti, hogy a menedzser mit örökölt olyan tekintetben, hogy mikor játszott utoljára Bajnokok Ligája finálét a Manchester United, amely nem gyakran fordul elő, és legutóbb 2011-ben került rá sor. 2011 óta a klub 2012-ben kiesett a csoportkörben. A csoport majdnem ugyanaz volt, mint idén - Benfica, Basel, és a román Otelul Galati. Kiesés a csoportból. 2013-ban búcsú a nyolcaddöntőben az Old Traffordon, amikor én még a másik kispadon ültem [Real Madrid]. 2014-ben kiesés a negyeddöntőben [Bayern München]. 2015-ben nem volt a klub érdekelt a nemzetközi porondon. 2016-ban visszatérés a Bajnokok Ligájába, de kiesés a csoportkörből, majd az Európa-ligában folytatva onnan is kiesés két kör után. 2017-ben Európa-liga, már velem, és a megnyerésével visszatérés a Bajnokok Ligájába. 2018-ban csoportgyőzelem, a megszerezhető 18 pontból 15 egységgel, majd kiesés hazai környezetben a legjobb 16 között."

 

Üzenet a szurkolóknak

"Ha a Premier League-re akarnánk térni, ott legutóbb a 2012/13-as szezonban sikerült nyerni, az azóta eltelt négy szezonban a United pedig a hetedik, negyedik, ötödik és hatodik helyen végzett. Úgyhogy az elmúlt négy évben a legjobb eredmény egy negyedik hely volt. Ez a 'futball örökség'. Ez azt jelenti, hogy amikor elkezdesz egy folyamatot, akkor ezek a kezdőpontok. Ez az örökség. A szurkolók közül, akiket nagyon becsülök, vannak olyanok, akikkel Önök [sajtó] beszélnek és vannak, akikkel pedig én, és ennek tekintetében én nagyon szerencsés vagyok, Önök pedig nagyon balszerencsések. Akikkel Önök beszélnek, azok nagyon csalódottak, akikkel pedig én, ők tudják mi az a 'futball örökség'. Tudják mit jelentenek a folyamatok, tudták ezt akkor is, amikor megérkeztem."

 

Lenyűgöző feladat vár rám

"A jó és lenyűgöző érzés az számomra, hogy pontosan ugyanazon az oldalon állok, mint a tulajdonosok, mint Woodward és Arnold úr. Mindenben egyetértünk. Tudjuk, hogy van egy folyamat, egyetértünk a befektetésekben, egyetértünk abban, hogy mivel rendelkezünk, és hogy mi az, amin még fejleszteni kellene. Szezonról-szezonra progresszívan haladunk, és amire még a befektetéseknél is nagyobb szükségünk van, az az idő, de mi egy oldalon állunk. Úgyhogy jó az élet. Lenyűgöző feladat vár rám."

 

 

A kihívás miatt jöttem ide

"Tegnap találkoztam egy újdonsült képviselőjével a klubnak, aki egy teljesen más területen dolgozik, nincs köze az én munkámhoz. Ő egy másik klubtól érkezett, ezért megkérdeztem tőle, 'miért választottál minket?'. Ő pedig így felelt, 'Mert az előző klubomnál jól végeztem a munkámat és tudtam, hogy ennél a klubnál egy hatalmas feladat vár rám, úgyhogy a kihívás miatt'. Remek. Ez tényleg remek. Az én döntésem, hogy idejövök, pontosan ugyanezen alapult. Lehetnék egy másik országban is, zsebemben a bajnoki címmel, egy olyan bajnokságban, ahol már a szezon kezdete előtt tudni lehet az aranyérmes kilétét. Lehetne, de én nem ilyen vagyok, ezért vagyok itt."

 

Örökséget akarok magam után hagyni

"Egy nap, mikor távozom, a Manchester United menedzsere a következőket találja majd itt: [Romelu] Lukaku, [Nemanja] Matic és természetesen még sok-sok évvel ezelőttről [David] De Gea. Különböző mentalitással, háttérrel, státusszal, tudással rendelkező játékosokat találnak majd itt. Manapság az ilyen okok miatt tud bejutni egy csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, és ezért van ott az a négy klub is, amely mindig ott szerepel. Mindig ott vannak. Az elmúlt hét-nyolc évben a Barcelona mindig ott volt. A Real Madrid szintén. Ahogyan a Juventus és a Bayern München is, és persze korábban és most is feltűnnek olyan klubok, mint például korábban az én Interem, vagy például a Monaco."

 

A mentalitásom nem fog változni

"Itt vagyok és itt is leszek. Nem fog változni a mentalitásom. Nem tudom, hogy ismerik-e esetleg ezt a mondást. Nem tudom, hogy az angolra fordításával megérthető-e, de van egy olyan idézet, amely valahogy úgy hangzik, 'minden fal egy ajtó'. Nem fogok elmenekülni, nem fogok eltűnni, nem fogok azért sírni, mert hallottam néhány fütyülést a lelátóról. Nem fogok eltűnni a játékoskijáróban azért, mert a lefújás után azonnal odafutok. A következő meccsen az első leszek, aki kilép a pályára."

 

Nagyon boldog vagyok, hogy az vagyok, aki

"Tisztelem a szurkolókat és nem félek semmitől. Nem félek a felelősségemtől. Amikor 20 éves voltam, még egy senki voltam a futballban. Valakinek a fia voltam. Tele voltam büszkeséggel, de akkor is csak valakinek a 20 éves fia voltam. Tudják miről beszélek? És most, 55 évesen, vagyok aki vagyok, tettem amit tettem, a munkám, a tehetségem és a mentalitásom révén. Tudom, hogy számos éven keresztül nagyon nehezen voltam elviselhető azoknak, akik nem kedvelnek - itt van megint és megint nyer. Most már 10 hónapja nem nyertem semmit. Legyőztem a Liverpoolt, a Chelsea-t, és kikaptam a Sevillatól, amely egy boldog pillanat számukra. Rendben, de mint tudják, a vallásos neveltetésemből fakadóan megtanultam, légy boldog mások boldogságától, még akkor is, ha az ellenségeid. Úgyhogy nagyon szerencsés fickó vagyok, és boldogan vagyok az, aki vagyok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton

FA-kupa negyeddöntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!