Zlatan Ibrahimovic szavaival élve

Zlatan Ibrahimovic mindig is a riporterek álma volt. Amikor beszél, mindenki hallgat és ez a Manchester Unitednél sem volt másképp.


Néhány szerencsés újságírónak a klub médiacsapatából megadatott, hogy leüljön beszélgetni az utánozhatatlan svéddel, aki sosem okozott csalódást a meccs előtti vagy utáni nyilatkozataival.

 

Íme egy összeállítás Zlatan emlékezetes nyilatkozataiból, a Vörös Ördögöknél töltött időből...

 

"Ez egy erős klub. Játszottam más erős csapatban is; minden csapat az, vagy ha mégsem lenne, azzá válik, amikor megérkezem!" (2016, október)

 

"Találkoztam már sok City drukkerrel, de United szurkolóvá váltak, miután találkozhattak velem!" (2016, október)

 

"Amikor Párizsban éltem négy évig, egyszer sem néztem meg az Eiffel-tornyot - a saját szobrommá akartam változtatni, de ők nem tették meg. Ha megteszik, akkor elmegyek és megnézem!" (2016, október)

 

"Tanács? Amit mindig mondok az, hogy élvezned kell amit csinálsz, ne felejtsd el, hogy azt szeretjük, amit csinálunk. Ez a szenvedélyünk. Futballozunk és meg kell találni az egyensúlyt a között, hogy egyszerre élvezd és nyújts jó teljesítményt is." (2016, október)

 

"Boldog voltam a csapatoknál, ahol játszottam, mert mágikus dolgokat tettünk." (2016, október)

 

"Minden éremnek megvan a saját története. Vannak egyéni és csapatban elértek is. Nehéz eldönteni melyik jelenti a legtöbbet... mert mindenhonnan van, ahol jártam. Csak Svédországból nincs, el tudod képzelni ezt, hogy a "Svédek Királyának" nincs érme Svédországból? Ez lehetetlen, vissza kell mennem oda és vissza kell hódítanom az országom!" (2016, október)

 

 

"Az játék egy része a szurkolókért van, én így csinálom és ez az amiért játszom, de a csapattársaim nélkül lehetetlen győzni." (2017, január, miután megnyerte a ManUtd.com Hónap Játékosa díját)"

 

"Nincsenek saját céljaim, mert már megcsináltam őket, három hónappal Angliába érkezésem után meghódítottam az országot - három hónapba telt." (2017, január, ugyanaz az interjú)

 

"Egy állat vagyok. Úgy érzem magam, mint egy oroszlán. Az is vagyok. Nem akarok az lenni. Az oroszlán annak is születik. Ez azt jelenti, hogy oroszlán vagyok." (2017, február, A Ligakupa győzelem után)


"Úgy érzem jó formában vagyok. Keményen edzek. Az emberek, akik ismernek az öltözőből is tudják, hogy nagyon keményen edzek. Minden szezonban van egy célom. És hogy elérjem, keményen kell edzenem és szenvednem kell tőle, ez az, ahogy elérem őket." (2017, február, ugyanaz az interjú)

 

"Az érmem egy múzeumban lesz kiállítva. Van egy házam a medáljaimnak." (2017, február, ugyanaz az interjú)

 

"Öt különböző országban jártam már. A világ legjobb csapataiban játszottam és minden évben megcsináltam ugyanazt. Ez egy másik fejezet a karrieremben." (2017, február, ugyanaz az interjú)

 

"Keményen edzek. Hiszek magamban és tudom, mire vagyok képes. Ahogy öregebb leszel, tapasztaltabb és intelligensebb is és nem vesztegetsz energiát, amire nincs szükséged. Úgy érzem magam, mint Benjamin Button. Öregen születtem és fiatalon halok meg." (2017, február)

 

"Legyél briliáns. Miért csinálod közepesen? Miért nem csinálod jobban? Csináld briliánsan. Mindent így akarunk csinálni, mert az emberek emlékezni fognak rá." (2017, február)

 

"Motivált vagyok. Fel vagyok pörögve. Látni az embereket, hogy állnak, és amikor gólt szerzek az a pillanat az, amit a legjobban fogok élvezni, és amit akarok." (2017, augusztus MUTV interjú)

 

... és mi biztosan emlékezni fogunk Zlatanra.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!