Van Gaal: Guardiola-féle Unitedet építettem volna

A Manchester United volt menedzsere elárulta, hogy mi történt volna, ha több időt tölthet az Old Traffordon.


Louis van Gaal szerint hasonló stílusú játékot játszott volna a Uniteddel, mint amilyet a városi rivális Manchester City produkál idén, csupán még egy kis időre lett volna szüksége.

 

A holland tréner két szezont töltött a Vörös Ördögök kispadján, azonban csak a negyedik, illetve az ötödik helyig tudta eljuttatni a csapatot a Premier League-ben.

 

Az elmúlt hónapokban pedig tett már néhány megjegyzést a klub és Ed Woorward felé a menesztése miatt.

 

A 66 éves edző - annak ellenére, hogy elég csalódást keltő volt a két szezonja a United kispadján, egy FA-kupát leszámítva - úgy gondolja, hogy képes lett volna sikerekhez vezetnie a csapatot, ráadásul egy olyan szinten mint Guardiola a City-t.

 

 

"Pep Guardiola számomra jelenleg a legjobb menedzser a Premier League-ben" - mondta a holland menedzser a német Bild újságnak. "Pep a City-ből egy gépezetet csinált. Egy olyan stílusú focit játszik, amelyet én is szerettem volna a Manchester Unitednél."

 

"Azonban neki jobb játékosok állnak rendelkezésére. Számomra ez a folyamat hosszabb ideig tartott volna. Sajnos nem kaptam elég időt hozzá."

 

Van Gaal továbbá szólt néhány szót a jelenlegi menedzserről, Jose Mourinhóról is.

 

"Nem vagyok csalódott Jose Mourinho miatt. Minden edző a Manchester Unitedet szeretné irányítani, hisz ez az egyik legnagyobb klub a világon."

 

"Úgy gondolom, hogy Jose is ezt szerette volna, aki a 13. helyről is megkaphatta ezt az esélyt, annak ellenére, hogy volt egy fantasztikus Chelsea csapata. Én viszont a negyedik helyen álltam! De nem hibáztatom őt."

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!