Mit akar a menedzser a derbitől?

Jose Mourinho elárulta, a mai, manchesteri derbi számára arról szól, hogy csapata tovább harcoljon a Premier League második helyéért.


A City egy győzelemmel bebiztosítaná bajnoki címét, ám a menedzser sokkal inkább csapatára figyel, mely komoly versenyt folytat a második helyért a Tottenhammel és a Liverpoollal. Nyilvánvaló, egy esetleges jó eredmény az Etihadban sokat segítene a dobogó második fokának megszerzésében.

 

"Az motivál, hogy a második helyen zárjunk" - mondta Jose. "Mint ahogyan az is, hogy a top négyben végezzünk, mert matematikailag még az sincs meg. Elég jó az előnyünk, de még nincs meg."

 

"Szóval ez az első cél és nem rejtettem el azon véleményem, hogy a következő szezonban második, harmadik vagy negyedik helyen végezni teljesen mindegy, hisz nem nyerted meg a bajnoki címet, de a BL csoportkörébe kijutottál. Ám most azért a harmadik hely jobb, mint a negyedik, a második pedig jobb, mint a harmadik, hiszen hosszú hónapok óta ott állunk."

 

 

"A célunk, hogy harcoljunk ezért, ehhez pedig pontokra van szükségünk, úgyhogy az lesz a célom, hogy megpróbáljunk pontokat szerezni, melyek segítenek a második hely megszerzésében."

 

A menedzser, mint mindig, most is szerette volna kihangsúlyozni, hogy a derbit csak egy újabb mérkőzésként kellene kezelni.

 

"Végül mindig a pontok száma a fontos" - folytatta a portugál. "Végül mindig három pontot ér egy meccs, nem hetet, nyolcat vagy kilencet, de egy kicsit másabb ennek az érzelmi oldala."

 

"De én mindig próbálom minden találkozót ugyanolyan mentalitással és felelősséggel játszani és nem próbálok egy derbit csinálni, vagy egy El Clasicót, ahogyan neveztük Spanyolországban vagy Portugáliában."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Premier League 33. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!