Herrera: Egy erősebb Unitedet építünk

Ander Herrera azt akarja, hogy a következő szezonra egy sokkal erősebb Manchester Unitedet építsenek az "érzelem dús" manchesteri derbin bemutatott fordításukra építve.


A középpályás elmondása szerint a játékosok büszkesége a szurkolók iránt érzett elköteleződésük kulcsszerepet játszottak abban, hogy az első félidőben lehengerlő játékkal előrukkoló, és 2-0-s vezetést szerző Manchester City-t megtudták állítani, és egy szenzációs és egyben felejthetetlen fordítással 3-2-re nyerni tudtak az Etihad Stadiumban.

 

"Ez volt az egyik legjobb, és a leginkább érzelmekkel teli mérkőzésem a Manchester Unitedes karrierem során" - kezdte a baszk játékos mérkőzés utáni nyilatkozatában.

 

Herrera elárulta, nem lépett életbe vészforgatókönyv a félidőben a számukra csúnyán alakuló helyzet megmentésére. Szimplán az önbecsülés és a büszkeség játszott szerepet a talpra állásukban.

 

"Nem beszéltünk túlzottan sokat taktikáról a félidőben" - folytatta.

 

"Csak a becsületünkről, a klubról és arról beszéltünk, hogy mennyire nem szabad soha alulbecsülni a Unitedet."

 

 

"Tudtuk, hogy a szurkolóinknak nagyon nehéz estéjük lenne, ha veszítenénk. Úgyhogy értük, és természetesen magunkért, illetve a pozíciónk megőrzéséért csináltuk, de ők álltak az első helyen."

 

"Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt a szurkolóinknak. Nagyon sajnáltam őket, mert ez egy nagyon nehéz nap volt mindannyiuknak. De mi vagyunk a Manchester United, akiket soha nem szabad lebecsülni."

 

"Mindenki beszélt a félidőben. Természetesen közülük is a legtöbbet az idősebb, tapasztaltabb játékosok - Ash (Young) és Michael (Carrick), aki szintén ott volt az öltözőben - akiknek a szavaiból áradt az erő, de mindenki elmondta amit gondol."

 

Az Etihadban aratott sikerrel a United megszilárdította helyét a második pozícióban a Premier League tabelláján, de Herrera úgy érzi, hogy ez egyben a 2018/19-es szezon felütése is volt részükről.

 

"Ez nagyon fontos volt a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésünk szempontjából. Második helyen akarunk végezni és egy erősebb Manchester Unitedet akarunk építeni a következő szezonra. Ennyi az egész."

 

"Normális esetben ennyi ponttal a bajnoki címért kellene harcolnunk. A lehető legjobb módon és helyen akarunk végezni a szezon végén."

 

"Minden újságíró arról beszélt, hogy ez az eredmény mit jelent a rivalizálás, a derbi és az ellenfeleink szempontjából. De mi csak a Manchester Unitedre gondolunk. Ennyi az egész, más nem érdekel minket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!