Miként maradt koncentrált José csapata?

José Mourinho új gyakorlatokkal és játékokkal igyekezett megőrizni a Manchester United játékosok koncentrációját az Aon Training Complexben, biztosítva ezzel, hogy egyikük se bízza el magát a szezon utolsó heteire.


A Vörös Ördögök a Premier League sereghajtó West Bromwich Albiont fogadják majd szombaton délután az Old Traffordon, amellyel együtt már csak hat mérkőzésük van hátra az idei bajnokságból.

 

Bár az utcahosszal listavezető Manchester City felett lenyűgöző fordításuknak köszönhetően győzelmet tudtak aratni a múlt heti derbin, sorozatban hatodik bajnoki győzelmükkel egy lépéssel közelebb kerülhetnének legfőbb céljuk, a második hely megőrzése felé.

 

Pénteki, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján a menedzsert arról kérdezték, mennyire fontos dolog az, hogy a játékosok harcban legyenek egymással a kezdőcsapatbeli helyekért és érzékelt-e bármilyen önelégültségre utaló jelet az e heti edzéseken.

 

"Nem, mert én sem voltam önelégült" - kezdte Mourinho.

 

"Keményen dolgoztam, mert megpróbáltam motivációs tréningeket vezényelni új gyakorlatokkal. Olyan dolgokat, például apró taktikai elemeket csempésztem az edzésprogramba, amelyek tudom, hogy motiválhatják őket."

 

"Megpróbáltam növelni az edzések intenzitását, és szerintem ez sikerült is, mert a hét minden napján elégedett voltam a teljesítményekkel."

 

 

Mourinho a MUTV-nek adott rövid interjúját követően a sajtó képviselőinek is megerősítette, hogy mezőnyjátékosainak teljes létszámára számíthat a hétvégén a kiesés által egyre fenyegetettebb birminghamiek ellen, ugyanis csak Sergio Romero nem jöhet számításba majd meccsnapi kerete kijelölésekor. Ezzel elkerülhetetlenné válik az, hogy néhány nagyobb nevű játékos kimaradjon a 18 fős társaságból, és amikor a portugál szakembert arról kérdezték, az-e a legnehezebb feladata, hogy mindig mindenki boldog legyen a csapatában, így felelt:

"Nem, nem. Ilyen a futball."

 

"Nem állhat csak 11 főből a keretünk. Lenyűgöző lenne, emellett a kluboknak gazdaságilag is jobb lenne, ha mindig csak ugyanaz a 11 játékos játszana, akik soha nem sérülnek meg, nem tiltják el őket és nem fáradnak el."

 

"Mindenkinek jobb lenne, ha mindenhol csak 11 játékos lenne, de ez nem lehetséges, úgyhogy minden klubnál, szerepeljen bármilyen szinten a világelittől egészen az amatőrig, több mint 11 játékosra van szüksége, de csak 11 lehet a kezdőcsapat tagja. Ez ilyen egyszerű - nem tehetek ez ellen semmit."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Bromwich Albion

Premier League 34. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!