Jose: A labdarúgás hihetetlen sport

Jose Mourinho az Aon Training Complex-ben nyilatkozott az MUTV-nek a West Brom elleni bajnoki előtti felkészülés során.


Itt olvashatjátok, mit mondott a menedzser Sanchez formájáról, a United remek bajnoki lendületéről és a WBA elleni, veszélyes meccsről...

 

Jó hét volt ez edzés szempontjából?
"Igen, jó hét volt. Öt nap edzés volt, ami jó arra, hogy felkészítsük a csapatot.

 

Alexis a legutóbbi öt gólunk közül négyből kivette a részét - mennyire örül a játékos formájának?
"Remélhetőleg a következő szezonban még jobb lesz, úgy gondoljuk, ez történik majd. Nem vagyok híve annak, hogy játékosokat vegyünk télen, pontosan az alkalmazkodási periódus miatt, különösen igaz ez a támadókra. De nyilvánvalóan javul; sokkal jobban képes játszani a csapattal és biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb lesz a következő szezonban."

 

Minden PL-csapatot sikerült legyőzni ebben a szezonban. Ez egy fantasztikus elismerés, amire biztosan büszke.
"Igen, jó dolog ez. Sok pozitívum fellelhető a szezonunkban és ez egyike azoknak. Nem volt egyetlen csapat sem - két meccset lejátszva ellenünk - mely nem kapott volna ki tőlünk. Nagyon jó eredményeink vannak a top 6-os csapatok ellen; mint ahogyan hazai környezetben is igen erősek vagyunk. Sokkal több gólt szereztünk, mint tavaly, mint ahogyan pontot is."

 

A West Brom jelenleg az utolsó helyen áll, a kiesés ellen harcol. Más felkészülés kell egy ilyen csapat ellen?
"Ez egy veszélyes hét számunkra, mert egy nagyon jó eredmény után vagyunk és azt hiszem, van pár egymást követő bajnoki győzelmünk, szóval lendületben vagyunk egy olyan mérkőzés előtt, mely során egy olyan csapatot fogadunk, mely harcol addig, míg matematikailag esélye van. Veszélyes találkozó lesz, de valószínűleg a labdarúgás világában a héten történtek mindenki szemét felnyitották, hogy a fociban minden megeshet."

 

Emlékszik hasonló hétre, amikor ilyen őrült eredmények születtek?
"Minden sorozatban történt valami, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is. Ausztriában három gól esett hat perc alatt, de mi történt Rómában, vagy épp a Real Madrid-Juventus találkozón. Sok olyan eredmény, melyek pont olyanok, amikről beszélek, mikor minden egyes alkalommal elmondom a játékosoknak, hogy a labdarúgásban minden megtörténhet - mindkét irányban. Nyerhetsz 3-0-ra, mégsem vagy biztonságban, vagy kikaphatsz 2-0-ra vagy 3-0-ra, mégsem vesztetted még el a párharcot. A foci egy hihetetlen sport."

 

 

A West Bromnak új, ideiglenesen kinevezett menedzsere van. Mennyire más ilyenkor a helyzet, hiszen nem tudja, hogyan készíti fel a menedzser az ellenfelet. Megnehezíti a feladatot ez?
"Igen, sokkal nehezebb. Hiszen elemzünk egy csapatot, ami jelen esetben az volt, amit Pardew vezetett, aztán most Darren Moore lett kinevezve, aki egy találkozón ült eddig a kispadon, így csak egyetlen mérkőzést tudunk megnézni. Ugyanazt a taktikát fogja alkalmazni, mint az utóbbi meccsen? Vissza fognak térni dolgokhoz, melyeket használtak a szezon során - három belső védővel, öt fős védelemmel felállva? Mit fognak tenni? Ilyen alkalmakkor kicsit nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, mit akarunk mi megtenni és kevésbé figyelni az ellenfélre, de tudva, ismerve kvalitásaikat."

 

Márciusban minden bajnokit megnyert és az április is jól indult. Mennyire szeretné megtartani a lendületet?
"Meg kell próbálnunk. Ahogy mondtam, ez egy nagyon nehéz bajnokság és a top 6 csapatok közül mindannyian tudjuk, ketten nem lesznek ott a BL-t érő helyeken. Tudjuk, hogy a hat közül csak egy lehet bajnok. Mi hónapok óta a második helyen állunk, úgyhogy egyértelműen jobb a második hely végül, mint a harmadik vagy a negyedik. Mint említettem, meg kell legyen a top 4, ami kötelező - négy vagy öt pont kell még hozzá, de úgy vélem, megérdemeljük a második helyet és küzdeni fogunk, hogy megszerezzük a kellő pontot hozzá."

 

Végezetül, hogyan néz ki a keret a meccs előtt?
"Mindenki tökéletes, kivéve Sergio Romerót. Azon kevesek, akik sérültek voltak, készen állnak a játékra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Bromwich Albion

Premier League 34. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!