Mourinho reakciója a WBA elleni vereségre

José Mourinho úgy érzi, a Manchester United "megérdemelten lett megtorolva" a vasárnapi, West Bromwich Albiontól hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával.


Megérdemelt megtorlás

"Szerintem megérdemeltük a megtorlást, mert saját magunk életét bonyolítottuk túl. A játékosok nem akartak, vagy nem tudtak egyszerűen játszani. Minden lassú volt, mindig egyel több labdaérintés volt, mint kellene, mindig eggyel több csel, trükk, fordulás vagy labdavesztés történt, és nem volt folyamatosság vagy lendület a játékunkban. Nem gondolom, hogy vereséget érdemeltünk volna, de lehetőséget adtunk számukra a győzelemre azáltal, hogy jól zárt a védelmük, pontrúgásokból pedig megszagolták a lehetőséget, amellyel éltek is."

 

Hatással volt a játékosokra a City elleni győzelem?

"Ismerem a játékosaimat, messziről kiszagolom. Rengeteg tapasztalattal rendelkezem, és nem csak azért, mert nyolc bajnoki címet nyertem, ezáltal a Manchester City legyőzésétől nem vagyok és nem is voltam a fellegekben - az is egy olyan meccs volt, amely megnyeréséért három pontot osztottak. De rengeteg embert láttam, akivel madarat lehetett volna fogatni a Manchester City legyőzésével, mintha a Manchester City elleni győzelem lett volna a szezon legfontosabb eseménye. Túl sokszor, túlzottan sok mindent nyertem már ahhoz, hogy egy győzelemtől boldog legyek és egész héten ez ellen próbáltam harcolni, mert láttam és éreztem, hogy bizonyos játékosok hozzáállásában különbség mutatkozik ahhoz képest, mint amilyen volt néhány héttel ezelőtt. A bonyolítás mesterei - a saját játékunkat nehezítettük meg az elejétől kezdve és lehetőséget adtunk a West Bromnak arra, hogy kényelmesen belehelyezkedjenek a saját játékukba."

 

 

Tizenegyest érdemeltünk az első félidőben

"Paul Tierney [a játékvezető] balszerencsés volt egy döntésével [Craig Dawson belépője Ander Herreraval szemben], de egyáltalán nem hibáztatom - ilyen a futball. Ez tizenegyes volt, nem más, de szerintem megérdemeltük a megtorlást. Nem a vereséget, azt túlzottan súlyosnak érzem, de azt, hogy ne nyerjük meg a mérkőzést, azt igen. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezt megérdemeltük."

 

"Meg kellett változtatom a csapat dinamikáját"

"Az első félidőben azt éreztem, hogy be kell állítanom plusz egy játékost, aki képes dinamizmust hozni illetve többet fut, és sokkal inkább olyan játékos, aki sokat ér labdába és keresi az üres területet, úgyhogy ezért hoztam meg azt a döntést, hogy egy középpályást lehozok Jesse Lingard beállításáért. Ezután a nagyobb sebesség elérése érdekében, illetve Paul [Pogba] sárga lapjának tudatában, akinek ráadásul volt egy másik szabálytalansága is a csere előtt, léptem meg az újabb cserémet. Megakartam előzni a kiállítását, mert soha nem lehet tudni a futballban, hogy a játékvezető hogyan reagál bizonyos helyzetben. Paul játéka túl volt bonyolítva - ugyanúgy, mint a többieknél, ő is mindig egyel többet ért labdába és egyel többet fordult, mint kellett volna."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!