Mourinho a jelenlegi keretéhez is fordulhat a nyáron

José Mourinho arra számít, hogy a Manchester United játékoskeretének fiatalabb tagjai is lehetőséget kapnak majd a következő szezonban, hogy állandó játéklehetőséget harcoljanak ki maguk számára.


A szombati, Tottenham Hotspur ellen megnyert FA-kupa elődöntőt követően a menedzsert arról kérdezték, hogy sok erősítést készül-e végrehajtani a nyár folyamán a Vörös Ördögök keretében. Bár azt elismerte, hogy a csapat középpályája megerősítésre szorul majd, igyekezett kihangsúlyozni, hogy a jelenleg is a kezei alatt játszó játékosok fejlődésére is számít.

 

Ebben a szezonban Scott McTominay tudta felküzdeni magát az U23-as csapatból a felnőtt csapat színpadáig, olyannyira, hogy akkor sem vallott szégyent, amikor nagy rangadókon vetették be. A klub számos, ígéretes tehetsége pallérozódott idén is kölcsönben, visszatérésüket követően pedig megharcolhatnak helyükért a legjobbak között, de az Old Traffordon is számos olyan játékos található, akik feljebb léphetnek, amikor eljön számukra az idő.

 

 

"A keretünk alapját adó pozíciók megerősítésére fogunk befektetni" - kezdte a portugál szakember.

 

"Egy csapatnyi játékosnál, egy keretnél, mindig vannak olyanok, akik nem játszanak sokat, ezért pedig megpróbálnak távozni. Úgyhogy a jelenlegi keretünkhöz fogunk nyúlni, mert hiszünk abban, hogy az esztelen költekezés helyett valószínűleg a játékosok fejlődése a járható út."

 

"Van néhány olyan, fiatal játékosunk, akiknek mindennél nagyobb szükségük van a bizonyítási lehetőségre ahhoz, hogy feljebb tudjanak lépni, úgyhogy majd meglátjuk mit hoz számukra a jövő."

 

Minderre remek lehetőséget nyújthat a klub 2018-as nyári felkészülési túrája, ahol a világbajnokságon szereplő, vagy az azután pihenésüket töltők helyét a fiatalok tölthetik be.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!