De Gea: Ez a legjobb szezonom

David de Gea szerint az eddigi Manchester Unitednél töltött hét szezonja közül az idei sikerült számára a legjobban.


A spanyol kapuvédő, aki 2011-ben érkezett az Atletico Madridtól, a 2017/18-as idényben is parádézott - amely elismeréseként már ötödször választották be a Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) által megválaszott Év Csapatába, emellett pedig ott volt a jelöltek között az Év Játékosa címre is, amelyet végül a liverpooli Mo Salah kapott meg. 

 

De Gea minden sorozatot figyelembe véve már 21 kapott gól nélkül lehozott mérkőzésnél jár ebben az idényben, amellyel minden eddigi manchesteri évét lepipálja, és úton van afelé, hogy pályafutása első Aranykesztyűjét is elnyerje, amellyel a Premier League legtöbb kapott gól nélküli mérkőzését lehozó kapusát ismerik el a szezon végén. Jelenleg 17 kapott gól nélküli mérkőzéssel ő vezet a kettővel mögötte álló Manchester City-s Ederson előtt úgy, hogy még négy forduló van hátra a szezonzárásig.

 

A Premier League Productions számára adott interjúban De Gea-t arról kérdezték, ez volt-e a legjobb szezonja a United mezében, amelyre így felelt:

"Igen, nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Sikerült többnyire tökéletes produkciókkal előrukkolnom a mérkőzések nagyobb részében."

 

"Jól és egészségesnek éreztem magamat, fizikálisan is jó formának örvendtem az egész szezon során. Remélhetőleg a szezonból hátralévő néhány mérkőzésen kitart a jó formám, amit aztán sikerül átmentenem a világbajnokságra is, ami pedig Spanyolország számára lesz nagyon fontos időszak."

 

A Vörös Ördögök kimondottan jó formának örvendenek az elmúlt időszakot tekintve, a nagy rangadók megnyerése mellett ugyanis készülhetnek a Chelsea elleni májusi FA-kupa döntőre is.

 

 

De Gea úgy érzi, hogy José Mourinho kulcsszerepet vállalt ezen győzelmek inspirálásában, a menedzser egyik legnagyobb aduászának pedig a győztes mentalitás csapatának való átadását tekinti - amely egyébként létfontosságú tényező lesz ahhoz, hogy a következő szezonban harcban legyenek a Premier League bajnoki címéért.

 

"Nagyszerű menedzserünk van" - tette hozzá.

 

"Ő nagyon tapasztalt, mindent megnyert már, amit meglehet ebben a sportágban. Amiben ő kifejezetten jó, az a győztes mentalitás átadása az egész csapatának."

 

"Mindazonáltal a végén minden csak rajtunk - a pályán lévő játékosokon - múlik. Mi vagyunk azok, akik védünk, helyzeteket dolgozunk ki és gólt szerzünk. Úgyhogy tőlünk csapatként van szükség kiegyensúlyozottságra és minőségre az egész szezon során."

 

De Gea, aki már klubtörténelmet írt azáltal, hogy sorozatban három évben is megkapta a Sir Matt Busby Év Játékosa-díjat, idén is ott van a jelöltek között, a győztes kiléte pedig majd az évzáró gálán derül ki.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!