Young elnyűhetetlenségének kulcsa

Ashley Young már 34. mérkőzését játszotta ebben a szezonban hazai színtéren, amelyre még eddigi hét manchesteri szezonjában egyszer se volt példa, a hétvégi Arsenal ellen 2-1-re megnyert rangadón pedig ismét bizonyítani tudott.


A baloldali védő beadásából született meg Marouane Fellaini hosszabbításban szerzett fejes gólja, 2011-es megérkezése óta pedig folytatja nagy hatású munkáját a klub érdekében. Bár júliusban már 33. életévét tölti be, a tűz még mindig nagy lánggal ég Young lelkében, ami az egyre közeledő FA-kupa döntőt, illetve az esetleges angol válogatottbeli világbajnokságon való részvételét jelenti. 

 

"Még mindig tele vagyok vággyal és sikerre éhes vagyok" - kezdte Young.

 

"Ugyanazok az érzések vannak bennem, mint amik 21 éves koromban voltak."

 

"Most, közel a 33-hoz, nyilván egy kicsit már másként élem meg ezeket, de továbbra is szenvedéllyel készülök és minden mérkőzésen a pályán akarok lenni. Tudom, hogy a lábaim még mindig képesek rengeteg mérkőzésen szolgálni, ezt pedig megtudtam mutatni azáltal is, hogy hányszor léptem pályára ebben a szezonban."

 

Young szerint csapatával akár többre is képesek lehettek volna ebben az idényben, azonban hiszi, hogy a 2018/19-es pontvadászatban minden korábbinál nagyobb eséllyel pályázhatnak majd a Premier League trófeájának megszerzésére. Emellett pedig szerinte elégedettségre ad okot, hogy José Mourinho legénysége az utóbbi hetekben elég sok pozitív üzenetet tudott küldeni a jövő augusztusi szezon újrakezdésre. 

 

 

Az, hogy február óta legyőzték a bajnokságban a Chelsea-t, a Liverpoolt, a Manchester City-t és az Arsenalt, az FA-kupában pedig a Tottenhamet, mutatja, hogy a Vörös Ördögökre sikeres jövő várhat. Az Ágyúsok felett aratott legutóbbi 2-1-es sikerrel tehát minden szóba jöhető riválisnak üzenni tudtak tavasszal, ráadásul bebiztosították részvételüket is a Bajnokok Ligája jövő évi csoportkörében is azzal, hogy most már egészen biztosan a bajnokság legjobb négy csapata között végeznek.

 

"Szeretnénk megtartani a győzelmi sorozatunkat a szezon végéig" - tette hozzá.

 

"Vannak még hátra mérkőzések, amelyeken pontokat lehet gyűjteni. Fenn akarjuk tartani a lendületünket egészen az FA-kupa döntő végéig. Le kell raknunk a névjegyünket a következő szezonra vonatkozóan a játékunkkal. Ez már a következő idényre vonatkozó építkezés folyamata."

 

"Ez egy olyan szezon volt, ahol Karácsony körül döntetleneket játszottunk, kései gólokat kaptunk, és ha visszatekintünk arra az időszakra, akkor joggal gondolhatjuk úgy, hogy az események másként alakulásával más lehetett volna a szezonunk végkifejlete is."

 

"Nem így lett, de a top négy-hat klubok ellen sikerült megfelelő eredményeket elérni. Viszont a bajnokság nem csak ezekről a meccsekről szól, a többi klub ellen is győznünk kell. Több meccset kell nyernünk, mint tettük azt most. Ez egy ilyen szezon volt. Ha sikerülne az összes hátralévő mérkőzésen a maximális pontot begyűjtenünk, akkor az összpontszámunk egy másik szezonban a bajnoki címre is elég lehetne, most azonban nem így lesz."

 

"Meg kell azonban tartanunk a lendületünket. Szép dolog, hogy bebiztosítottuk a Bajnokok Ligája szereplésünket jövőre is és hogy szinte végig a második helyen álltunk a bajnokságban, de itt is szeretnénk befejezni a szezont. Ha mérkőzéseket nyersz az önbizalmat ad. Ha jól játszol az is jó hatással van rád, de az Arsenal ellen néha nem úgy játszottunk, ahogyan arra képesek vagyunk. Ettől függetlenül viszont a keretünk erejét is mutatja, hogy nem parádézva is képesek vagyunk eredményeket elérni."

 

"Ismételten megmutattuk a csapatunk lelkületét. A mérkőzés nagy részében vagy egyik vagy a másik csapat dominált, de megmutattuk, hogy a csapatunk szenvedélye és karaktere még a 90 perc leteltén túl is kitart és képesek vagyunk a hosszabbításban is gólt szerezni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!