A játékostársak De Geát választották

A Manchester United első csapatának tagjai David De Geát választották meg az Év Legjobb Játékosának, miután az egész szezonban igen kiegyensúlyozottan teljesített a hálóőr.


A United 1-ese szinte minden héten hihetetlen teljesítményt nyújtott, csodálatos védéseket bemutatva többek között a Liverpool, az Arsenal és a Sevilla ellen, hatalmas elsimerést kiérdemelve ezzel.

 

A kapus az egyetlen, aki mind a 35 bajnokin kezdőként szerepelt, és vezeti az Aranykesztyűért folyó csatát azzal, hogy 17 fordulóban nem kapott gólt.

 

A 27 éves játékos a tavalyi győztestől, Antonio Valenciától vette át a díjat és megköszönte csapattársainak, hogy elismerték erőfeszítéseit szavazataikkal.

 

"Különleges dolog, hogy megkapom ezt a díjat a csapattársaimtól" - mondta a spanyol. "Imádom mindannyiukat. Harcolunk a második helyért és döntőben vagyunk, de mi a Manchester United vagyunk, úgyhogy ez nem elég. Fejlődnünk kell a következő szezonra."

 

 

"Persze jó, ha a szezont egy trófeával fejezzük be, különösen úgy, hogy a Wembley-ben tehetjük a szurkolóink előtt."

 

De Gea az első olyan játékos a díj történelmében, aki háromszor lett első. Korábban már nyert a 2013/14-es és a 2014/15-ös szezonban is.

 

Az első nyertes 2005/06-ban Ryan Giggs volt. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo és Valencia azok, akik még egynél többször nyerték el ezt a kitüntetést.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!