Carrick: Készen állok a jövőre

Soha nem könnyű döntést hozni a visszavonulásról, Michael Carrick mégis teljesen elégedett pályafutása "természetes" lezárásával, és a Manchester United csapatkapitánya pedig már nagyon izgatott, hogy edzőként belekezdjen élete új fejezetébe.


A 36 éves középpályás különleges elismerést jelentő díjban részesült kedden este az Old Traffordon szervezett szezonvégi gálavacsorán, amely átvételét követően érzelmekkel eltelve beszélt a Vörös Ördögök színeiben eltöltött 12 sikeres szezonjáról, amely során 18 trófeát emelhetett a magasba.

 

A stoplisainak májusi szögre akasztását megelőzően José Mourinho három, mindenki arcára mosolyt csaló ajándékkal lepte meg leendő stábtagját: egy edzői felsővel, egy síppal és a stressz kezelését elősegítő fájdalomcsillapítókkal!

 

Carrick később a MUTV-nek adott nyilatkozatában elmondta, a játéktól való visszavonulásáról szóló döntését a lehető legmegfelelőbb időpontban hozta meg.

 

"Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem volt nehéz" - kezdte.

 

 

"Ha befejeztem volna az előző szezon végén a játékoskarrieremet, akkor azon gondolkodhatnék, 'mi lett volna ha' vagy hogy 'túl korán léptem meg'. De erre a szezonra visszatérve, a szívproblémámat követően, sérüléssel is bajlódva, úgy éreztem természetesnek, hogy eljött az idő."

 

"Teljes nyugodtsággal tudom ezt megtenni. Egyszerűen úgy érzem, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat erre. Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok azt illetően, hogy ezt normálisnak érezhetem. Nem arról van szó, hogy egy sérülés, vagy amiatt kell ezt megtennem, mert valaki kihagyott a csapatból vagy nem találtam új klubot. Akkor távozhatok, amikor erre felkészültem és emiatt nagyon szerencsésnek érzem magam. Amiatt is nagy szerencsém van, hogy van olyan újabb dolog, amire azonnal koncentrálhatok. Természetes előrelépés az edzői stáb tagjának lenni. Így mindennap ugyanúgy látni fogom a fiúkat az edzésen és ugyanazokat a gyakorlatokat fogom végezni, ez pedig megfogja könnyíteni az átállást."

 

"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, a szurkolóknak az éveken át kitartó támogatásukért. Mostantól már én is egy leszek közületek. Kőkemény szurkolóvá váltam, otthon és idegenben is bátorítottam a csapatot, egy vagyok közületek. Az egész stábnak, a menedzsereknek, az edzőknek, a háttér dolgozóknak, a mosodai és konyhai alkalmazottaknak és mindenkinek hihetetlenül köszönöm, akik napról-napra részei voltak a klubnál töltött időszakomnak."

 

A jövőre és új, edzőként megkezdendő életére tekintve Carrick meggyőződéssel beszélt arról, hogy a Manchester United jelenlegi kerete nagy sikereket érhet el José Mourinho irányításával.

 

"Nagyon különleges közösséget alkotunk most" - tette hozzá.

 

"Hihetetlenül sok tehetség van ebben a csapatban. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassunk, még jobbá váljunk és trófeákat nyerjünk. Ez a klub erről szól. Hihetetlen szellemiség uralkodik közöttünk, ezért most még keményebben kell dolgoznunk, össze kell tartanunk és akkor biztos vagyok benne, hogy a jövőben nagy sikerek várnak ránk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!