De Gea: Az FA-kupa nem lesz elég

David de Gea elismerte, az FA-kupa megnyerése még nem lesz elég gyógyír egy olyan klub számára, mint a Manchester United, akiknek "nagyobb és fontosabb célokat kell kitűzniük maguk elé".


De Gea rekordnak számító negyedik alkalommal kapta meg a klub szezonzáró gálavacsoráján az Sir Matt Busby Év Játékosa-díjat kedden este, de a spanyol portás nem érzi úgy, hogy ez egy jó szezon lett volna a klubnak, amely valószínűleg második helyen végez a Premier League-ben a Manchester City mögött, a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között pedig a Sevilla búcsúztatta.

 

A Sky Sports Newsnak nyilatkozva a Premier League Aranykesztyűjére is esélyes hálóőr elismerte, a Vörös Ördögöknek fejlődniük kell, ha csökkenteni akarják a különbséget köztük és Pep Guardiola együttese között.

 

"Ez nem igazán volt elegendő ebben a szezonban" - kezdte.

 

"Az igazat megvallva csak a második hely megszerzéséért harcolhatunk, és remélhetőleg az utolsó pillanatig nagy lángon égve ez sikerülhet is, de nem tudtuk elérni az elsődleges célunkat, amely a Premier League bajnoki címének megnyerése lett volna."

 

"Ez az, amiért ennél a klubnál játszunk, ezt, illetve a jó Bajnokok Ligája szereplést akarják az itt lévő játékosok, de azt sem sikerült teljesítenünk."

 

 

"Természetesen az FA-kupa is nagyon fontos, szép trófea a vitrinbe, és mindent meg is fogunk tenni a megnyeréséért."

 

"De ez még nem igazán lesz elég - mi vagyunk a Manchester United, nekünk pedig nagyobb és fontosabb célokat kell kitűznünk magunk elé, és azokra kell koncentrálnunk."

 

"Nyáron új szezon kezdődik és számos területen kell fejlődnünk."

 

"Azért kell harcolnunk, hogy egészen az idény végéig esélyesek lehessünk. Nem csak a Manchester City fog ácsingózni a bajnoki címre a következő szezonban, öt-hat csapatnak lesz esélye megnyerni azt. Kemény munkára lesz szükség ahhoz, hogy a végén valaki odaérhessen a Premier League trónjára."

 

A Manchester Unitedre pénteken egy Brighton elleni idegenbeli bajnoki összecsapás vár, De Gea pedig reméli, hogy sikerül legyőzniük Chris Hughton tanítványait, amellyel biztosíthatnák második helyüket a már fordulókkal ezelőtt bajnoki címet nyerő Manchester City mögött.

 

"Győzni akarunk pénteken este (a Brighton ellen) és amilyen gyorsan csak lehet be akarjuk biztosítani a második helyünket, de még ez se lesz elégséges, nincs lehetőség kifogásokra."

 

"Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk és trófeákat szerezzünk. A szurkolók és a klubnál dolgozók jobbat érdemelnek ennél, és ezen kell dolgoznunk - nagy trófeákért kell harcban lennünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 37. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!