Brighton & Hove Albion 1-0 Manchester United

Gyenge játékkal nehéz bajnokit nyerni Angliában, ezt ezúttal is megmutatta a csapat.


Jose Mourinho hat helyen is változtatott előző kezdőcsapatához képest, ám ezek a cserék nem bizonyultak túl jó húzásnak az első játékrész során.

 

Bár hamar örülhettek a manchesteri drukkerek, hiszen a 3. percben egy szabadrúgás után Fellaini lőtt a kapuba, ám a középpályás hamar indult el és lesre futott, mire Rashford ellőtte a labdát. Így az öröm nem is tartott sokáig.

 

Sőt, ami ezután következett, az sem okozott örömet a vendégek szurkolóinak. Ugyanis a hazaiak játszottak gyorsabb, szebb focit, többször jutottak el helyzetekig, mint ellenfelük. Kezdődött minden egy Knockaert lövéssel, amit Rojo blokkolt, majd Stephens próbálkozása suhant el a bal kapufa mellett - De Gea rajta volt, látta, hogy nem lesz gól.

 

A 13. percben Gross is próbálkozott, ám 17 méterről leadott lövését fogta De Gea. Ekkor már 5-1 volt a kísérletek száma - és nem a Vörös Ördögök javára.

 

Az első negyedóra elteltével sem változott a játék képe, a United játékosai nagyon sok hibával játszottak, többeknek még a labdakezeléssel is gondjuk akadt, közben pedig nagyon sok labdát szórtak el a középpályán.

 

A 20. percben Murray bombáját kellett mentenie a spanyol kapusnak, szép jelenet volt mindkét fél részéről.

 

A félidő felénél végre történt valami a másik kapu előtt, előbb Pogba lövését blokkolta a védelem, majd a francia beadását fejelte ki Dunk röviden, Rashford próbálkozása azonban lepattant a védőfalról. A Brighton rendkívül jól védekezett már a középpályán is, majd a védekezést gyorsan próbálták ellentámadásokká alakítani. Leginkább Knockaert jeleskedett ebben, akit szinte senki nem tudott tartani és több jó elfutása is akadt.

 

A 26. percben óriási manchesteri esély adódott, Dunk rossz labdaátvételére csapott le Rashford, már az ötös környékén járt, ám ahelyett, hogy passzolt volna az üresen érkező Martialnak, inkább lőtt úgy, hogy már ketten álltak előtte. Ezeket az önző dolgokat nagyon elfelejthetné...

 

Két perccel később Izquierdo cselezgetett, majd lőtt, De Geának nyújtózkodnia kellett, hogy kapu fölé tolja a labdát. A szöglet nagyszerűen szállt befelé, sikerült is megcsúsztatniuk a hazaiaknak, de a hosszún lemaradt mindenki a játékszerről. A vendégek szinte csak nézték, mi történik körülöttük.

 

A 34. percben Fellaini pocsék átadását fülelte le Propper, Knockaert iramodott meg, majd ugratta ki Gross-t, aki kissé kisodródva megpróbálta De Gea alatt a hálóba gurítani a labdát, de a kapus nyert.

 

A lövések aránya nem javult manchesteri szempontból, a 8-4-es mutató is jól rávilágított, milyen is ez a mérkőzés. És ha még rápillantunk a kaput eltaláló lövésekre (3-0), akkor még kiábrándítóbb kép tárul elénk.

 

Mourinhónak valamit változtatnia kellett a szünetben, mert amit eddig mutatott csapata, az nem méltó a PL 2. helyéhez.

 

A második félidő több manchesteri lövést hozott, mint az első, de sokra nem ment vele a gárda. Ráadásul hátrányba is került a csapat az 57. percben, amikor egy szép támadás végén Izquierdo beadása szállt a kapu elé, ahol érkezett Gross és közelről a hálóba talált.

 

A gól egyértelműen a hazaiakat dobta fel még jobban ahelyett, hogy felébredt volna a United. Leginkább Knockaert élt a pályán, nem egyszer bolondot csinálva több manchesteriből is.

 

Végre cserélt Mourinho, beküldte Lingardot és Shaw-t, ami jót tett a csapat játékának, és végre jöttek a lövések, valamint sikerült beszorítani az ellenfelet is. Rashford, Lingard és Martial is próbálkozott, utóbbi járt talán a legközelebb a gólhoz, de nem sikerült egyenlíteni.

 

Pedig a végén nagyon nyomott a csapat, de a Brighton kiválóan védekezett és megtartotta előnyét, ezzel a három pontot, ami azt jelentette, hogy biztosan PL-tag lesz jövőre is.

 

A Vörös Ördögök 15-20 percet leszámítva nagyon gyengén teljesítettek és új negatív rekordot könyvelhettek el, hiszen még soha nem történt olyan, hogy mindhárom feljutó otthonában kikapott volna a gárda. Pedig nagyon kellett volna a 3 pont a második helyért folyó harcban.

 

 

 

Premier League, 36. forduló
Brighton & Hove Albion 1-0 Manchester United
Amex Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Brighton: Ryan, Saltor, Dunk, Duffy, Bong, Knockaert, Propper, Stephens, Izquierdo(March 88.), Gross(Kayal 84.), Murray(Ulloa 93.)
Nem használt cserék: Goldson, Schelotto, Locadia, Kru

 

United: De Gea - Darmian(Shaw 68.), Smalling, Rojo(McTominay 76.), Young - Matic, Fellaini(Lingard 68.), Pogba - Mata, Rashford, Martial
Nem használt cserék: Romero, Lindelöf, Bailly, Herrera

 

Gólszerző: Gross 57'

 

Sárga lap: Murray, Gross

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!